Hlavní obsah

Pick-up od Hyundai spěchá na trh a možná dorazí i do Evropy

Foto: Hyundai

Koncept vypadal velmi atraktivně. Jsme zvědaví, kolik si z něj vezme sériová podoba...

Vlna nových pick-upů neztrácí na síle – po Fiatu, Renaultu a Mercedesu se k ní v dohledné době připojí také Hyundai a Kia. Jejich vůz sdílející společný základ, který bude vycházet z konceptu Santa Cruz představeném na autosalonu v Detroitu na začátku roku 2015, momentálně prochází finální fázi vývoje a vedení obou značek se už nemůže dočkat, až ho vypustí na trh.

Článek

Ukousnout si z obrovského a obrovsky lukrativního amerického trhu s pick-upy je velké lákadlo pro mnoho automobilek – nejnověji pro značky Hyundai i Kia. Svým novým autem pravděpodobně zacílí do kompaktní části tohoto různorodého segmentu, což by znamenalo, že bude možné prodávat ho i v Evropě, kde by mohl jít po krku zavedeným značkám (Ranger, Amarok, Hilux, Navara, L200) i nováčkům (Fullback, Alaskan, třída X).

„Pick-up Hyundai představený ve formě konceptu Santa Cruz je momentálně ve vývoji,“ komentoval situaci pro britský Autocar Luc Donckerwolke, tvůrce legendárního Murcielaga a po odchodu Petera Schreyera novopečený šéfdesignér celého koncernu (Hyundai, Kia, Genesis). „Snahou je dostat ho na trh co nejdříve. Po stránce designu je auto hotové, nyní běží proces přípravy výroby,“ dodal a potvrdil, že se dočkáme i varianty značky Kia.

„Co nejdříve“ v překladu znamená uvedení na trh v průběhu roku 2020 – jeho příchod zpomalil tlak na vývoj nových SUV a crossoverů, stejně jako rozvoj elektrických a hybridních pohonů, které dostaly přednost. Nyní už ale práce na pick-upu finišují, spekuluje se o tom (a dynamický design konceptu tomu nahrává), že by mohl vyjet na SUV platformě, což by sice zhoršilo jeho užitné vlastnosti, ale posádce by to výrazně zpříjemnilo každodenní život s autem. Uvidíme. Ale jsme hodně zvědaví, jak to nakonec dopadne!

Reklama

Související témata:
Načítám