Hlavní obsah

PF 2021: Co přeje redakce čtenářům a všem motoristům?

Foto: Honza Fučík

Hladkou silnici a auto, které vám bude dělat radost. To je přání celé redakce všem čtenářům!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok se s rokem sešel a zrovna tento silvestr je mimořádně horečně očekáván. Vyvstává samozřejmě otázka, zda bude ten nový rok nějak výrazně lepší, ale nechme teď stranou to, že všichni chceme, aby se svět konečně vypořádal se svým nejnovějším virem. Naše přání bude přízemnější, lokálnější – pro vás, naše čtenáře, ale i pro všechny řidiče, co brázdí silnice naší skvělé země.

Článek

Martin Jánský

Máme za sebou zvláštní rok plný omezení a zákazů, až z toho je člověku smutno. Proto bych nám všem přál, abychom si rok 2021 mohli užívat zcela SVOBODNĚ. Abychom se mohli svobodně pohybovat, abychom mohli svobodně konat, svobodně mluvit a svobodně myslet. A samozřejmě také, abychom mohli svobodně jezdit, kam a čím se nám zachce. Abychom si pořád mohli pořídit auto snů a vyrazit s ním brázdit ty nejlepší silnice v republice i daleko za jejími hranicemi, pochopitelně s respektem k silničním zákonům i dalším lidem na silnicích, ať už jsou za volantem aut či náklaďáků, za řídítky motocyklů i kol. Svoboda patří nám všem. A nejen v roce 2021.

Martin Tolar

Vážení čtenáři, letošní rok byl pro nás těžkou zkouškou. A ne, nechci říkat to klišé o tom, že každá taková situace je výzva, skutečně to byla zkouška nervů, psychiky a vlastní zodpovědnosti. Proto bych nám všem chtěl popřát, abychom už tu zkoušku měli za sebou a abychom si ten letošek vynahradili v příštím roce. Ideálně nějakým parádním zážitkem. Takže pokud to situace dovolí, přeji vám svezení v nějakém pořádném autě vašich snů, nějaký parádně naplánovaný roadtrip po parádní silnici nebo třeba nějaké skvěle strávené okruhové dny. Rok 2020 nám totiž ukázal, jak snadno se dá přijít o věci, které považujeme za samozřejmé, ale zážitky v našich vzpomínkách, ty už nám nikdo (až na toho poťouchlého Němce ze starého vtipu) nemůže vzít. Takže ať si příští rok nastřádáte co nejvíc takových zážitků a nikdy na ně nezapomenete!

Foto: Tomáš Kopečný

Pořádného cestování, třeba za volantem opečovávaného veteránu, si letos nikdo moc neužil. Snad se to v nadcházejícím roce zlepší

Dalibor Žák

Já si na ty obvyklé zdvořilostní fráze moc nepotrpím, ale pokud bych se měl držet jen automobilové tématiky, tak chci čtenářům popřát především to, aby si mohli se svým autem dělat, co chtějí, a aby mohli jezdit a parkovat tam, kde se jim zachce. Posledních pár let zažíváme stále stupňovaný útok na svobodnou individuální mobilitu od politiků, kteří jsou odtrženi od reality nás, běžných lidí. Nenechme si od nich poslední zbytky svobody pohybu sebrat. Věřím, že na podzim v důležitých parlamentních volbách dáte svým voleným zástupcům najevo, že nechcete zdanění aut podle spotřeby a emisí CO2, že nechcete další kamery, radary, zpřísňování bodového systému a další šikanu majitelů starších aut, ale naopak že chcete především hotové slibované kvalitní silnice a dálnice, omezení státní moci a nízké daně.

Honza Červenka

Přeji všem, co utrácí za auta a jezdění, aby se vykašlali na hledání dalších koní a své peníze investovali raději do sebe a svých zážitků. To vám totiž nikdo nikdy nevezme. Přeju všem silničním závodníkům, aby se trochu zklidnili a šli závodit na okruhy, kde případně neublíží nikomu jinému než sobě. A všem přeju, aby vždy dojeli do cíle v pořádku.

Foto: Jakub Deml

Je úplně jedno, jaký stroj po silnici vodíte. Hlavně ho vždy veďte tak, aby do kontaktu s asfaltem přišly maximálně hlásiče náklonu na stupačkách (nebo v tomhle případě plotnách)

Dominik Valášek

Moje přání bych s dovolením rozdělil na dvě části a odbydu si nejdřív tu „negativnější“. Podobně jako kolegové přede mnou, přeji i já všem méně „buzerace“ a lepší silnice. Zkrátka a jednoduše bych si moc přál, aby se radši opravila díra v silnici místo toho, aby se za ni dal zpomalovák. A s těmi lepšími silnicemi souvisí druhá část mého „PéeFka“ – motorky. Přeji každému, kdo se chce na silnici skutečně svézt, a taky každému, koho štvou ranní kolony ve městě, aby objevil kouzlo dvou kol. Já jsem mu po letech podlehl opakovaně a je to prostě skvělé. Jen vám potom taky přeji, abyste ta dvě kola nikde příliš „nezahazovali“.

Patrik Hála

Za sebe bych všem čtenářům popřál hlavně to, abychom všichni vždy dorazili bezpečně do cíle. Abychom se konečně naučili vyrazit o pět minut dřív, ať nemusíme tolik chvátat – já sám s tím mám problém dodnes. Mějme pochopení vůči druhým, nikdy nevíte, kdo dneska vstal špatnou nohou nebo se zkrátka blbě vyspal. A hlavně mysleme na silnici i za druhé a snažme se předvídat a číst situaci před sebou, řadu takových už jsem na silnici i sám potkal. Jen tak dál!

Foto: Michal Sakař

Bezpečnost především, na to fakt pamatujte. V reálném světě nejde čas vrátit stisknutím tlačítka reset

Jan Majurník

Minule jsem vám všem přál, aby to bylo bez nehod, karambolů a zbytečných bodových postihů. Na tom není co měnit, rozhodně zkuste jít touto cestou i v roce 2021. Podobně jako Martin Jánský apeluji na svobodu, a to nejen motoristickou, ale i lidskou. Všem lidem a řidičům tedy přeji, aby další rok nové dekády byl ve znamení pozitivních změn, vyčištění ponuré atmosféry a sjednocení rozdělené společnosti. A pokud byste měli někdy někde o něčem rozhodovat, nedovolte, aby váš hlas skončil v koši, ano?

Petr Krab Jeřábek

Abych jen zbytečně neopakoval přání svých kolegů, která rovněž sdílím, dodám za sebe, že nám všem přeji hodně tolerance mezi sebou. Na silnici se potkáváme všichni. Ať už jsme vášniví motorkáři, milovníci veteránů i sportovních aut, my všichni sdílíme jednu silnici i s motoristy v běžných osobácích, s řidiči náklaďáků, autobusů ba i s cyklisty a koloběžkáři. Buďme vzájemně trpěliví. Neškatulkujme se do znesvářených skupin, místo toho se jednoduše tolerujme. Bude se nám všem jezdit líp.

Reklama

Související témata:
Nový rok
Načítám