Hlavní obsah

Petr Fulín řádil na okruhu v Magny Cours

Foto: Archiv Garáž.cz

Petr Fulín, dvojnásobný šampion v Evropském poháru cestovních vozů FIA ETCC (European Touring Car Cup) a dvojnásobný vítěz Zlatého volantu, obsadil se svým závodním vozem SEAT Leon Cup Racer skvělé první a druhé místo v pátém podniku letošní sezony ETCC 2016, který hostila rychlá trať Magny-Cours ve Francii.

Článek

S bodovým ziskem za obě umístění na stupních vítězů se nejlepší český okruhový jezdec vrátil do čela průběžného pořadí ETCC 2016 a vzhledem k rovnosti bodů s Krisem Richardem jej čeká po více než dvouměsíční letní přestávce velký finálový souboj o titul na italském okruhu Imola.  „Gratulujeme Petru Fulínovi k úspěšnému víkendu na francouzském okruhu Magny-Cours,“ říká Aleš Novák, ředitel divize SEAT společnosti Porsche Česká republika. „Vítězství v prvním závodě a druhé místo ve druhém závodě jsou skvělým úspěchem, po němž se Petr dotáhl zpět do čela průběžného pořadí před finálovými závody v italské Imole. Kdo zná Petra Fulína, ten ví, že z nadcházející více než dvouměsíční přestávky před finálovým víkendem využije každý okamžik k tomu, aby vyšel i z posledního souboje letošní sezony jako vítěz. Společně se všemi fanoušky značky SEAT mu budeme držet palce.“

Foto: Archiv Garáž.cz

Okruh Circuit de Nevers Magny-Cours, 250 kilometrů jižně od Paříže, přivítal účastníky Evropského poháru cestování vozů FIA ETCC letos poprvé. Petr Fulín absolvoval trať s délkou 4,412 kilometru a 17 zatáčkami v kvalifikaci pro první závod v druhém nejrychlejším čase. Nicméně šachovnicovou vlajku český jezdec spatřil jako první, a tak se mohl radovat z plného počtu bodů. Na startu druhého klání z otočeného startovního roštu už vyhlídky na úspěch byly obtížnější. Hlavní Fulínův soupeř Kris Richard navíc startoval o několik pozic před ním. Po sérii předjížděcích manévrů se český jezdec s vozem SEAT Leon Cup Racer dostal na druhou pozici, nicméně ani sérií rychlých kol před dojetím do cíle se už nedokázal přiblížit k Richardovi tak, aby jej mohl ohrozit. Před finálovým víkendem, který hostí Imola až na přelomu září a října, mají oba závodní jezdci stejný počet bodů.

„Předně musím poděkovat celému týmu, všichni jako obvykle odvedli maximální kus práce. Velké poděkování patří také mojí rodině, která mě přijela podpořit do Magny-Cours na závody. S celým víkendem jsem spokojen, výsledky jsou dobré, a já proto musím poděkovat také Lukáši Langmajerovi, který mě vede a vyrazil do Magny-Cours se mnou. Lukáše jsem znal jako kouče, ale nevěřil jsem, že by mi někdo takový mohl pomoci. Teď, když jsem s ním začal spolupracovat a mimo jiné zjistil, že je také hercem, jsem si uvědomil, že to bude klíčem k úspěchu. Projekt „Budu lepší“ tak funguje od začátku na výbornou a já se těším na pokračování,“ říká Petr Fulín k uplynulému úspěšnému víkendu na závodním okruhu Magny-Cours ve Francii.

Reklama

Načítám