Hlavní obsah

Nový Hyundai Tucson: Trendy design i technologie

Foto: Hyundai

Nové SUV překvapí hned několika revolučními novinkami, které nenajdete v žádném jiném voze. Kromě nadčasového designu nabízí i moderní inteligentní technologie. Jeho tvůrci také vyslyšeli mnohé prosby a přidali nejširší nabídku elektrifikovaných pohonů v dané třídě.

Článek

Řeč je o novém Huyndai Tucson, jehož vzhled vás dostane. Toto SUV zaujme neotřelým designem, v němž se snoubí ostře řezané plochy a tvarované linie. Dojem mohutnosti, způsobený větší a širší karoserií, dodává automobilu z Nošovic na respektu.

Světla, která jinde nenajdete

Tucson se pyšní parametrickými světly, která jsou skrytá v čelní masce a objeví se až po zapnutí. To díky nejmodernější technologii polozrcadlového osvětlení ve vnějších plochách mřížky, které umožní, že se po zapnutí LED denních světel objeví jedinečný světelný podpis připomínající andělská křídla.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson

Klimatizace z luxusní třídy

Nový Tucson nabídne 3zónovou klimatizaci s oddělenou regulací teploty pro zadní sedadla. Cestující vpředu se mohou těšit na difuzní výdechy ventilace, které rozptýlí proudící vzduch do celé šířky interiéru, aby eliminovaly příliš intenzivní proudění do jednoho místa, které může být citlivějším osobám nepříjemné. Vyhřívaná sedadla nechybí vpředu ani vzadu, sedadla vpředu mohou být dokonce i ventilovaná.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson

Praktičnost v každé situaci

K praktickým přednostem nového Tucsonu patří dálkové sklápění zadních sedadel ze zavazadlového prostoru o základním objemu až 617 litrů. Opěradla sedadel vzadu jsou dělená v poměru 40 : 20 : 40, a umožnují tak převoz dlouhých předmětů i při obsazení čtyřmi osobami. Inteligentní páté dveře se automaticky otevřou při příchodu k vozu s plnýma rukama a v menu si můžete snadno nastavit maximální výšku jejich otevření.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson

Bezpečnost na prvním místě

Tucson je vybaven vylepšeným systémem sedmi airbagů, včetně středového bočního airbagu mezi předními sedadly, který je v tomto segmentu jedinečný a umocňuje vysokou míru pasivní i aktivní bezpečnosti. Zajímavou vychytávkou je kamerový systém hlídání mrtvého úhlu BVM, který zobrazuje pohled do zóny mrtvého úhlu na digitální displej přístrojového panelu.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson

Nejširší výběr pohonných jednotek včetně hybridu a plug-in hybridu

Nový Tucson charakterizují úsporné a výkonné pohonné jednotky včetně nejširšího výběru elektrifikovaných pohonů mezi kompaktními SUV. Na výběr jsou zážehové i vznětové turbo motory o objemu 1,6 litru nabízející různé výkony, možnost volby manuální či automatické převodovky či pohon jedné nebo obou náprav. Lze je kombinovat také s mild-hybridní technologií. K futuristickému Tucsonu se však nejlépe hodí full-hybrid s výkonem 230 koní a plug-in hybrid o výkonu až 265 koní, který se díky dojezdu více než 50 kilometrů čistě na elektřinu kvalifikuje pro registrační značku EL umožňující bezplatné použití dálnic či parkování. Ani hybridní, ani plug-in hybridní pohon navíc nezmenšují zavazadlový prostor.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson

Užívání bez starostí

Pomyslnou třešničkou na dortu nového Hyundai Tucson je pětiletá záruka bez omezení ujetých kilometrů, včetně pětileté asistenční služby a 5letého předplatného živých služeb s informacemi o provozu a dálkového přístupu k vozu pře mobilní aplikaci u vozů s navigačním systémem. Pětiletá záruka bez omezení ujetých kilometrů platí i na 48V akumulátor pro motory s mild-hybridním systémem, záruka 8 let/160 000 km na trakční akumulátor v hybridní nebo plug-in hybridní verzi.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson

Domluvte si testovací jízdu s novým Tucsonem nebo získejte nezávaznou cenovou nabídku přímo na webu Hyundai.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Garáž.cz.
Načítám