Hlavní obsah

Novou reklamu na Fiestu ST natáčeli 400 metrů pod zemí!

Foto: Ford

Většina automobilových reklam se odehrává ve městech nebo na prázdných silnicích v horách či u moře. Ve Fordu se ale rozhodli na to jít jinak. Novou Fiestu ST vzali do solného dolu!

Článek

Natáčení nové televizní reklamy s názvem „Undertrack“ probíhalo 400 metrů pod zemí v blíže nespecifikovaném solném dole. Má se jednat o jeden z největších v Evropě, který tvoří soustava chodeb o souhrnné délce 60 kilometrů. Natáčelo se tři dny za přísných bezpečnostních opatření.

Během natáčení seděl za volantem Elfyn Evans, který v mistrovství světa v rallye krotí závodní Fiestu RS WRC. „Sůl se pod autem chová podobně jako jemná šotolina. Je docela kluzká, zejména se silničními pneumatikami,“ řekl Evans. „Jeden by čekal pocity klaustrofobie, ale bylo to přesně naopak. Fiestu ST jsem si na tomhle místě opravdu užil,“ popisuje dojmy závodník.

Foto: Ford

Fiesta ST ve videu jezdí smykem a skáče, zatímco zvuk dvousetkoňového motoru 1.5 EcoBoost se odráží od stěn úzkého tunelu a rezonuje v prostorách solných jeskyní. Jedná se opravdu o ojedinělý počin ve velmi neotřelém prostředí.

Ford stojí za projektem Europe’s Greatest Driving Roads, ve kterém automobilka představuje své sportovní modely na těch nejúchvatnějších a nejzábavnějších silnicích od chladného Norska až po slunnou Mallorcu. Dosud se však všechny díly natáčely na zemském povrchu.

Reklama

Související témata:
Podzemí
Načítám