Hlavní obsah

Za půl milionu korun radši Taigo, nebo 308? – Týden v Garáži

Foto: Redakce Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno jsme slavnostně přivítali nový rok 2022 a než jsme se rozkoukali, už je třetí lednový týden za námi. To znamená, že vám jako již tradičně přinášíme přehled toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne a tentokrát se zaměřujeme na dvě žhavé novinky na českém trhu – Volkswagen Taigo a Peugeot 308, které spojuje základní cena lehce pod půl milionem korun. Jaké z nich byste si vybrali?

Článek

Uplynulý týden byl v Česku ve znamení dvou významných novinek – Volkswagen nás poprvé nechal vyzkoušet své první SUV-kupé Taigo na českých silnicích a Peugeot na našem trhu oficiálně představil novou generaci modelu 308. I když si obě novinky nejsou konkurencí – první je stylový městský crossover, druhá kompaktní hatchback s nápaditým designem, existuje šance, že si budou vzájemně „krást“ zákazníky.

Česká zastoupení německého Volkswagenu i francouzského Peugeotu od nových modelů očekávají úspěch a velký zájem zákazníků, přičemž i přes výrazné odlišnosti mají obě novinky jedno společné – ceny Volkswagenu Taigo i Peugeotu 308 začínají těsně pod půl milionem korun. Volkswagen Taigo vstupuje na český trh se základní cenou od 499 900 korun a Peugeot 308 je se zvýhodněnou základní cenou od 490 000 korun ještě o trochu levnější.

A proč o tom začínáme? Základní cena obou novinek na českém trhu nás inspirovala k nové čtenářské anketě – z čistě subjektivního hlediska, vybrali byste si za půl milionu nový stylový crossover, nebo nové lvíče s originálním designem? Zapojit do hlasování se můžete zde:

Z uvedených novinek se základní cenou pod půl milionem korun raději volím..
Volkswagen Taigo
66,6 %
Peugeot 308
33,4 %
Celkem hlasovalo 6152 čtenářů.

U našich vlastních dojmů ve shrnutí uplynulého týdne ještě chvíli zůstaneme, jelikož v předcházejících dnech jsme vám přinesli nové redakční testy v Česku exkluzivního Fordu Bronco Sport 2.0 EcoBoost a mezi nadšenci do nových japonských čtyřkolek populárního Subaru XV 1.6i. Krab se pak zaměřil na náročnost prvního servisu svého ojetého Mini Cooper S, přičemž pro vás připravil i přehled zajímavých investičních vozů za milion korun.

Foto: Lukáš Volšický

Retro SUV Ford Bronco Sport je v domácí Americe hitem a čeká na něj spousta zákazníků

Foto: Lukáš Volšický

Subaru XV 1.6 spojuje čtyřválcový boxer s permanentním pohonem všech kol

Vyjma toho jsme zabrousili do inzerce, abychom našli a ukázali vám „zotročená“ auta, jejichž majitelé/uživatelé s nimi za tři roky najezdili více než 200 tisíc kilometrů a nyní je prodávají. A když už jsme se vrátili k prodejům aut, sestavili jsme pro vás i přehled nejprodávanějších vozidel s pohonem všech kol na českém trhu, zakládající na loňských datech českého Svazu dovozců automobilů.

A co dalšího vám nesmí uniknout? Zavzpomínali jsme na druhou světovou válku a navštívili americké vojenské muzeum v Auburnu, podívali se na nejaerodynamičtější silniční auta historie a informovali jsme o exkluzivních autech hledajících nový domov – moderním Ferrari F12tdf Kimiho Räikkönena a vzácném Mercedesu-Benz 300 SL „Gullwing“ s hliníkovou karoserií.

Reklama

Související témata:
Načítám