Hlavní obsah

Tom Cruise v upoutávce na Mission: Impossible Odplata driftuje s malým Fiatem 500. Zvládá to jednou rukou

Foto: Paramount Pictures, Garáž.cz

Scéna z filmu Mission: Impossible Odplata.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští měsíc do kin, včetně těch českých, dorazí nový film z oblíbené akční série Mission: Impossible. Objeví se v něm také hodně zajímavá honička.

Článek

Připomeňme, že nový díl nese jméno Mission: Impossible Odplata (Mission: Impossible – Dead Reckoning) s podtitulem První část. V českých kinech se snímek objeví 13. července.

A nabídne jistě spoustu akce, jak je pro tuto sérii typické. Napovídá to ostatně také nová upoutávka, která se objevila na YouTube kanálu americké filmové a distribuční společnosti Paramount Pictures. Upoutávka se totiž věnuje pozadí jedné neobvyklé automobilové honičky, jež se ve filmu objeví.

V této části filmu jde ve zkratce o to, že se Ethan Hunt v podání Toma Cruise snaží komusi upláchnout autem v ulicích rušného italského Říma. Už to samo o sobě není jednoduché, hlavní hrdina je ale navíc při úniku připoután k ženě jménem Grace. Tu hraje anglická herečka Hayley Atwell.

Ethan proto musí vůz odřídit jednou rukou. Wade Eastwood, který měl během natáčení na starosti akční a kaskadérské scény, v upoutávce tvrdí, že filmaři při natáčení nepodváděli a že Cruise opravdu auto šoféroval jednou rukou.

Další překvapení pro diváky pak čeká po nutnosti vyměnit auto. Hunt totiž v jednu chvíli poničené BMW opustí a společně s Grace přesedne do maličkého klasického Fiatu 500. I když žlutý prcek vypadá na pohled autenticky, ve skutečnosti jde o auto upravené, které místo malého spalovacího motoru spoléhá na mnohem výkonnější a živější elektrický pohon. A ve scénách je to vidět, pětistovka, kterou Cruise stále řídí jednou rukou, neustále hrabe zadními koly a často ji vidíme ve smyku. Není divu, že herec v upoutávce chvilky s elektrickým Fiatem 500 popsal jako divočinu.

Režisér filmu Christopher McQuarrie v klipu zdůrazňuje, že filmaři k akčním scénám opět přistupovali mimořádně poctivě. Snímek nemá být přehlídkou digitálních triků. Jak se jim to povedlo, o tom se přesvědčíte už za necelý měsíc.

Související témata:
Film Mission: Impossible Odplata – První část
Načítám