Hlavní obsah

Tesla zase zlevňuje! Modernizovaný Model 3 dosud nešlo koupit levněji, za ty prachy jde o elektroterno

Foto: Lukáš Kukla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla funguje jinak než všichni ostatní. V mnoha věcech konkurenty předčí, zatímco jiné si dělá tvrdohlavě po svém. Každopádně její cenová politika je též kolísavá, nicméně leckdy umí srazit cenovky zajímavě nízko a stále na autě vydělávat. Naposledy se slevy dočkal výchozí Model 3 Highland, který je sám o sobě dost zajímavým elektromobilem.

Článek

Slevová horská dráha Tesly pokračuje a asi jen tak neskončí. Není tomu tak dávno, co automobilka oznámila zvýšení cen o 50 000 Kč u nejprodávanějšího auta světa roku 2023, kterým je Tesla Model Y. Ta se mimochodem nově nabízí s pohonem zadních kol a velkou baterkou, což slibuje papírový dojezd 600 km na jedno nabití.

Každopádně Model 3 Highland se nyní dočkal naopak zlevnění, a to o 50 000 Kč. Nová a na elektro zajímavá cena základního provedení se zadním elektomotorem, LiFePO4 baterií, dojezdem až 513 km na jedno nabití a zrychlením z 0 na 100 za 6,1 sekundy činí 1 003 990 Kč včetně DPH.

Výkonnější dvoumotorové provedení s pohonem všech kol nabízí dojezd až 629 km, akceleraci z místa na stovku za 4,4 sekundy a maximálku 201 km/h shodnou se základním provedením. Cena tohoto modelu pak činí 1 203 990 Kč.

Foto: Lukáš Kukla

Tesla Model 3 Highland za milion? Pokud nepočítáte 3 990 Kč, tak rovný milion.

Základní lak je vždy bílý, proto je většina tesel bílá. Za modrou a černou metalízu se připlácí 32 000 Kč, zatímco za luxusnější červenou a šedou 48 000 Kč. Základní kola jsou 18palcová, nicméně za 45 000 Kč navíc dostanete 19palcové disky. Tažné zařízení pak stojí 36 000 Kč.

Nabízené interiéry jsou dva, respektive dvě barevná provedení, a to černé základní a volitelné černobílé za 32 000 Kč. Základní autopilot (vylepšené autonomní řízení 2. úrovně) se prodává za 100 000 Kč, zatímco funkce pojmenovaná „schopnost plně autonomního řízení“ (jen marketingový název) stojí 200 000 Kč.

Důvod slev nicméně nepřekvapí, Tesle klesla prodejní čísla pod její očekávání, takže je tímto chce opět nakopnout a předejít hromadění skladových aut.

Tesla Model 3 Highland je aktuálně k dodání za 2 až 5 týdnů a přijede do Česka ze Šanghaje. Také na toto vozidlo je možná dotace až 200 000 Kč bez DPH z programu na podporu elektromobility pro podnikatele. Jestliže jste si Teslu Model 3 objednali ještě před zlevněním, zavolejte na české zastoupení Tesly, cenu vám prý sníží. Pakliže máte v běhu žádost o dotaci, pošlete Národní rozvojové bance e-mail ohledně toho, že se cena vozu změnila.

Načítám