Hlavní obsah

Terénní nástupce původního Defenderu Ineos Grenadier přijíždí na český trh a známe jeho ceny

Foto: Dajbych

Na český trh přijíždí nekompromisní terénní auto připravené překonat všechny překážky a nástrahy, které přitom dokáže nabídnout i potřebný komfort na silnici a v každodenním životě. Ineos Grenadier si tak oblíbí všichni dobrodruzi, cestovatelé a off-roadoví nadšenci, ale také profesionálové vyžadující neúnavného pracanta a spolehlivého čtyřkolového parťáka. A my už víme, kolik za něj budou muset vysolit…

Článek

Pravý Defender je zpátky! Tedy, on se už teď jmenuje jinak, má modernější konstrukci, prověřený a výkonný pohon od BMW a v kabině nějaké ty technické vychytávky, ale duchem se stále hlásí k odkazu pravověrného teréňáku, který se nezrodil pro rozvoz dětí do škol ani postávání u nákupních center, ale kvůli překonávání pouští, poznávání džunglí a pokořování dalších těžko dostupných míst. Pokud jste pozorní čtenáři Garáže, tak tohle všechno už víte. Co ale nevíte, že tenhle čtyřkolový drsňák právě startuje na českém trhu.

Společnost Autosalon Dajbych, český odborník na terénní auta a speciální přestavby všeho druhu, byla totiž automobilkou Ineos právě jmenována oficiálním dealerem pro Českou republiku – pro nového Grenadiera si tak budete moci zajet do showroomu v Plzni, servisovat ho pak můžete také na pobočce v Praze.

Foto: Ineos

Grenadier bude už brzy brázdit silnice a stezky v České republice

VÍTE, ŽE…

Automobilka Ineos chce mít do konce letošního roku 200 prodejních a servisních míst po celém světě. Tato maloobchodní síť zahrnuje zavedené skupiny dealerů, specialisty na vozidla 4×4 a prodejce zemědělské techniky.

Foto: Ineos

Showroomy Ineosu rostou po celém světě jako houby po dešti

Zároveň byl zveřejněn oficiální český ceník modelu Grenadier. Na výběr jsou dva šestiválcové motory BMW (benzinový s výkonem 285 koní a 450 Nm ,nebo dieselový produkující 249 koní a 550 Nm, cenově mezi nimi není žádný rozdíl) spojené vždy s osmistupňovou automatickou převodovkou a permanentním pohonem všech čtyř kol. Základní užitkovou verzi ve dvoumístném provedení pořídíte již za 1 555 500 Kč, pětimístná stojí 1 594 400 Kč. V nabídce jsou pak i lépe vybavené edice Trailmaster (drsňák do terénu) a Fieldmaster (pro komfortnější cestování) se shodnou cenou 1 788 900 Kč.

Technické údaje
Rozměry (délka/šířka/výška)4 927/1 930/2 033 mm
Rozvor2 922 mm
Světlá výška258 mm
Brodění800 mm
Přední nájezdový úhel35,5°
Zadní nájezdový úhel36,1°
Přejezdový úhel27,8°
Brzděný přívěs3 500 kg

Utrácet dále můžete za celou řadu příplatkových prvků, ať už jde o výraznější barvy (základní je pro všechny verze Skotská bílá) s možností kontrastního lakování, odlišná kola (ve standardu 17“ ocelová, pouze Fieldmaster se může pochlubit 17“ litými koly) nebo kožené čalounění, ale také za uzamykatelné diferenciály, naviják, elektrickou přípojku nebo kompas s výškoměrem. K dispozici je také široká nabídka příslušenství, které jsou orientované nikoli na krásu, ale především na zvýšení odolnosti, praktičnosti a již tak velmi široké použitelnosti.

Ineos Grenadier tak rozhodně není levný, ale to Defender taky nebyl – jeho duchovní pokračovatel oproti němu nabídne pokročilejší konstrukci, techniku i pohon, více schopností v terénu i více komfortu na silnici. Za své peníze tak dostanete špičkového specialistu s puncem výjimečnosti. Už se nemůžeme dočkat, až usedneme za jeho volant a zkusíme, co všechno umí… co vy?

Objednávky na Ineos Grenadier se otevřou 18. května 2022. Do té doby je možné stále uzavřít předběžnou rezervaci, která zajistí přednost ve výrobě (realizované v továrně v německém Hambachu), a tedy dodání na konci tohoto roku.

Reklama

Načítám