Hlavní obsah

Slavná detektivka „Bullitt“ se Stevem McQueenem a nejlepší hollywoodskou honičkou se dočká nástupce

Foto: Ford

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární filmová detektivka s ikonickým Stevem McQueenem a nejlepší hollywoodskou honičkou všech dob se dočká „pokračování“. Nový snímek s pracovním názvem „Bullitt“ bude režírovat Steven Spielberg a spolu s producenty a scénáristou pro nás připravují nový originální příběh s detektivem Frankem Bullittem v hlavní roli.

Článek

Policejní detektiv Frank Bullitt se vzájemně sleduje s dvojicí zločinců v kopcovitých ulicích kalifornského San Francisca. Relativně klidná, avšak napínavá jízda se ale náhle změní na adrenalinové pronásledování s burácejícími velkoobjemovými osmiválci, smykováním s hvízdajícími pneumatikami a odlétávajícími poklicemi z kol, skoky přes horizonty a krátce před koncem i střelbou z brokovnice.

Zhruba desetiminutová honička Mustangu a Chargeru v detektivce Bullittův případ, končící vytlačením Dodge s mafiány a jeho následným nárazem do čerpací stanice s mohutnou explozí, se zapsala do historie jako nejslavnější hollywoodská honička všech dob. Je až překvapením, že ani nebyla v původním scénáři, protože s nápadem na její natočení přišel sám Steve McQueen. Producentům se zalíbila myšlenka ukázat jeho řidičskou zdatnost, a tak vznikla asi nejrealističtější filmová honička své doby.

Sláva hollywoodského herce Steva McQueena ve spojení se zeleným Fordem Mustang GT 390 žije až do dnešních dnů a Ford jí v minulosti vzdal hold hned třemi speciálními edicemi Mustangu jménem „Bullitt“. A pokud jste skutečnými fanoušky filmu s americkým detektivem Frankem Bullittem, máme pro vás skvělou zprávu – Steven Spielberg údajně režíruje nový „Bullittův“ film.

Detailů o novém filmu je zatím jen velmi málo, ale podle známých informací nebude nový film „Bullitt“ remakem původního snímku, ale zaměří se na originální příběh s detektivem Frankem Bullittem. Zatím ani není známo, kdo z dnešních herců si zahraje hlavní roli, která byla považována za zlomový bod v McQueenově kariéře.

Jestli v novém Bullittovi uvidíme další ikonickou automobilovou honičku, bohužel nevíme, ale se Stevenem Spielbergem na novém filmu spolupracují filmová producentka Kristie Macosko Krieger a scénárista a producent Josh Singer. V českých kinech ale uvidíme nový film s Frankem Bullittem asi až za dlouho, protože v současnosti se ještě pracuje na dokončení scénáře a smluv potřebných pro natáčení. Teď jen musíme doufat, že nás nezklamou.

Reklama

Související témata:
Načítám