Hlavní obsah

Škoda představila zajímavou limitku. V plánu je 500 kusů a na vás se určitě nedostane

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I automobilka Škoda, která se orientuje na „objem“ a masově vyráběné modely, občas přichystá limitovanou verzi některého ze svých vozů. Ta nejnovější je sice zajímavá, ale také nedostupná. Ledaže byste nás zrovna četli usazení v Indii.

Článek

Nejnovější škodovácká limitka je totiž určena výhradně pro indický trh. A vychází z modelu Kushaq, což je malé SUV, které automobilka vyvinula právě pro indické zákazníky.

Speciální verze dostala jméno Matte Edition jasně naznačující hlavní tahák vozu. Je jím tmavý lak karoserie Carbon Steel vyvedený v matném provedení. Matný odstín pak doplňují leskle černé prvky - vnější zpětná zrcátka, kliky dveří a zadní spoiler.

V kabině najdeme infotainment s 10palcovou dotykovou obrazovkou a podporou bezdrátového zrcadlení telefonu, dále audiosystém se šesti reproduktory a subwooferem, střešní okno nebo digitální přístrojový panel s osmipalcovou úhlopříčkou.

Kushaq Matte Edition bude k dispozici s oběma motory, které jsou pro toto SUV dostupné. Základem je turbodmychadlem přeplňovaný litrový tříválec (1.0 TSI) poskytující maximální výkon 85 kW, zájemci o silnější jednotku mohou volit přeplňovaný čtyřválec 1.5 TSI, který dává 110 kW.

Oba motory mohou spolupracovat s šestistupňovou manuální převodovkou, pro 1.0 TSI je ale k mání také šestistupňový automat a pro 1.5 TSI sedmistupňová samočinná dvouspojková převodovka.

A protože jde o limitovanou verzi, Škoda plánuje prodat omezené množství kusů. Kushaq Matte Edition má vzniknout v počtu pouhých 500 exemplářů. Ceny startují na v přepočtu asi 425 tisících korun, výkonnější verze s motorem 1.5 TSI začíná na částce 478 tisíc korun.

Líbí se vám Škoda Kushaq Matte Edition?
Ano. Tohle auto by se mělo prodávat i u nás.
74,7 %
Ne, na limitku je to nuda.
25,3 %
Celkem hlasovalo 2466 čtenářů.
Načítám