Hlavní obsah

Škoda, co hraje všemi barvami a podporuje diverzitu: Designový projekt Enyaq Coupé Respectline

Foto: Škoda Auto

Unikátní designový projekt Škody Enyaq Coupé v exkluzivní verzi Respectline se poprvé ukáže na veřejnosti 21. června na Open Air festivalu České filharmonie.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemská Škodovka představila designový exemplář modelu Enyaq Coupé, který hraje nespočtem různých barev – poukazuje na jednotu a rozmanitost nejen lidstva, ale i všeho živého na světě. Designový vůz navštíví několik akcí u nás i v zahraničí.

Článek

Designově působivý projekt je kromě oslavy veškerého života také pojízdným symbolem. Symbolem vzájemné úcty k lidem, životnímu prostředí a v neposlední řadě i ochrany lidských práv. Tato speciální Škoda Enyaq Coupé je kolektivním dílem zaměstnanců značky Škoda z celé řady různých oddělení.

„Témata rovného přístupu, rozmanitosti a inkluze získala během posledních let na významu, což je důležitá zpráva jak pro jednotlivce, tak celou společnost. Respektování jeden druhého a úcta k jedinečnosti každého člověka je první předpoklad pro vzájemné porozumění a to vede k mnoha dalším pozitivním hodnotám,“ popisuje projekt Martina Zimmermann, odborná koordinátorka diverzity ve společnosti Škoda Auto.

Spolupráce na voze svolala zaměstnance z oddělení technického vývoje, výroby a logistiky, ruku jim pak vedl tým z oddělení komunikace. „Je skvělé, že tyto hodnoty se nám ve spolupráci s kolegy z dalších oddělení podařilo převtělit do vozu Škoda Enyaq Coupé Respectline, a věřím, že jeho poselství osloví co nejvíce lidí,“ dodává Zimmermann.

Foto: Škoda Auto

K pracím na projektu vozu Škoda Enyaq Coupé Respectline se seběhli odborníci značky Škoda z celé řady oddělení – od technického vývoje přes výrobu, design a logistiku až po komunikaci.

Základem vnějšího designu je bílý podklad, ten pak zdobí tisíce převážně trojúhelníkových barevných segmentů, které při pohledu z dálky vytvářejí pozoruhodné přechody barevného spektra. Mladoboleslavští tvrdí, že celý design je pestrý a rozmanitý – ostatně jako život sám.

„Práce na tomto projektu v sobě spojuje jak společenskou, tak i tvůrčí odpovědnost. Motiv duhy jako symbolu rozmanitosti je na voze ztvárněn prostřednictvím hodnot designu typického pro Škoda Auto,“ nechal se slyšet Stefan Webelhorst, designér barvy a výbavy ve společnosti Škoda Auto. „Aby i interiér odrážel účel vozu, byly barvy a materiály záměrně ponechány decentní, ale přesto nesou silné poselství.“

Součástí pestrého designového cvičení je i exkluzivní uvítací osvětlení v podání předních světlometů s technologií Matrix LED i těch zadních využívajících techniku Top LED. Duhové tóny lze spatřit i v podsvícené masce Crystal Face, která je složena ze 131 bílých a barevných diod. Barevné přechody tak můžeme vidět i na dekorech palubní desky a v menu informačně-zábavního systému.

Foto: Škoda Auto

Beze změny nezůstal ani interiér Škody Enyaq Coupé. Designové oddělení osadilo barevnými přechody pozadí na displeji infotainmentu nebo dekory palubní desky a dveří.

Třešničkou na dortu je pak originální logo Respectline, za kterým stojí oddělení designu. Zvlášť příjemným detailem, který ctí světoznámý český sklářský průmysl, je na zakázku zhotovený křišťál od vyhlášené české firmy Preciosa.

Designový projekt Škoda Enyaq Coupé Respectline čeká premiéra 21. června na Open Air festivalu České filharmonie, Škoda však plánuje v průběhu léta vůz představit na řadě dalších kulturních, designových a uměleckých akcí – a to jak u nás, tak v zahraničí.

Související témata:
Česká filharmonie
Načítám