Hlavní obsah

Škoda chystá nové kompaktní SUV. Mladý designér ukazuje, jak bude Elroq vypadat. Máme se na co těšit

Foto: Daniel Novák, Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu Karoq v blízké budoucnosti v nabídce mladoboleslavské automobilky doplní druhé podobně velké SUV. Mohlo by nést jméno Elroq. Jak může vypadat?

Článek

Označení Elroq používá samotná automobilka, a to i v oficiálních materiálech. Popisuje ho jako pracovní název pro chystané kompaktní SUV, které bude elektrickou alternativou ke Karoqu. To ostatně výraz Elroq jasně naznačuje, je to zkratka slov „elektrický Karoq“.

Protože jde o pracovní název, existuje šance, že novinka se nakonec bude jmenovat jinak. Ale to v tuto chvíli není podstatné, důležité je, že kompaktní elektrické SUV by mělo být představeno už v roce 2025.

Škoda také nedávno prozradila, že chce zákazníkům zajímajícím se o vozy tohoto segmentu nabídnout pověstný kousek auta navíc. Je tedy možné, že Elroq bude o trochu větší než současný Karoq, který na délku měří 4 390 milimetrů.

A jak bude Elroq vypadat? Něco málo naznačuje designová socha, kterou česká značka prezentovala letos v dubnu.

Foto: Škoda Auto

Socha, která poodhaluje design chystané Škody Elroq.

„Modern Solid je náš jasný designový jazyk pro éru elektrických modelů. První principy tohoto jazyka naznačila už studie Vision 7S, její myšlenky pak budou rozvíjet sériové modely v širokém spektru automobilových kategorií. Každý z těchto vozů bude mít svůj charakter daný svým zaměřením, zároveň bude jasně identifikovatelný jako elektrický vůz značky Škoda,“ prohlásil letos v dubnu šéfdesignér mladoboleslavské automobilky Oliver Stefani.

Víme, že v roce 2025 český výrobce nejprve představí malý crossover s délkou okolo 4,2 metru, dále pak už zmíněné kompaktní SUV s pracovním názvem Elroq, v roce 2026 má dorazit asi 4,6 metru dlouhá elektrická alternativa k Octavii Combi a také zhruba 4,9 metru dlouhé a až sedmimístné SUV, které bude designově vycházet ze studie Vision 7S.

Ale zpět ke vzhledu modelu Elroq. Protože už máme k dispozici určité nápovědy, tedy zejména sochu a koncept Vision 7S, dali jsme dohromady vlastní vizi, jak by chystané elektrické SUV mohlo vypadat. Studii pro nás vytvořil mladý designér Daniel Novák.

Jeho návrh samozřejmě pracuje s prvky jazyku Modern Solid, takže zaujme ztvárněním nárazníků, úzkými předními světly navazujícími přímo na přední masku nebo minimalistickými světly vzadu. Nechybí charakteristický prolis na kapotě, výrazná je i boční linie.

Reklama

Načítám