Hlavní obsah

Rozlučka s Kenem Blockem je venku. Poslední Gymkhana je zábavná a smutná zároveň

Foto: Hoonigan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelý rok po své smrti se Ken Block symbolicky rozloučil se svými fanoušky posledním dílem ikonické Gymkhany. Jde o epizodu, kterou natočil krátce před osudnou nehodnou na sněžném skútru.

Článek

Tenhle sympaťák, talentovaný závodník rallye, dobrodruh, šikovný podnikatel, milující táta a především skvělý šoumen a parádní řidič se totiž na konci loňského roku vydal do mexického hlavního města Ciudad de México, kde před kamerami předvedl svoje šoférské umění.

Zvolil k tomu elektrické Audi S1 Hoonitron vybavené dvěma elektromotory a obrovskou porcí výkonu. Audi S1 Hoonitron už v Gymkhaně jednou hlavní roli hrálo, šlo o epizodu pojmenovanou Electrikhana. V Mexiku tedy Ken natočil „dvojku“ - Electrikhanu TWO.

Čerstvě zveřejněný film nabízí víceméně klasický děj - Block v něm jezdí hodně rychle a hodně bokem, přitom ale precizně a zábavně. Navíc představuje zajímavé lokace, kromě samotného města třeba tamní letiště.

Jen zvuky elektrické audiny jsou takové zvláštní. Každopádně jde o velice důstojnou rozlučku.

A i když se tvůrci sympaticky nesnaží o doják, jde pochopitelně o rozlučku velice smutnou. Zvlášť při záběrech na usmívajícího se a jízdu si užívajícího protagonistu. Nebo když se na konci objeví sestřih vytvořený z předchozích epizod Gymkhany.

Ken Block nás opustil 2. ledna, jen několik týdnů po natáčení Electrikhany TWO, po tragické nehodě na sněžném skútru. Bylo mu pouhých 55 let.

Reklama

Související témata:
Načítám