Hlavní obsah

Rolls-Royce má nekompromisní pravidla, jak zabránit rychlému přeprodeji svých nových aut. Přesto je někdo porušil

Foto: Bring a Trailer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci exkluzivních automobilů mají občas zvláštní pravidla pro prodej svých vozidel. Někdy si například zákazníky vybírají v jakémsi „výběrovém řízení“, jindy zase od kupců vyžadují potvrzení, že auto minimálně po nějakou dobu neprodají.

Článek

Podobné praktiky používá také Rolls-Royce. Šéf značky Torsten Müller-Ötvös v loňském roce prozradil, že každý zákazník, který dostal alokaci na elektrický model Spectre, bude zařazen na černou listinu, pokud se svoje auto pokusí prodat.

Jinými slovy - takovému klientovi reálně hrozí, že mu Rolls-Royce už nikdy žádné nové vozidlo neprodá.

I přes toto důrazné varování se čerstvě dodané exempláře luxusního elektromobilu objevují na prodej. Na aukčním portálu Bring a Trailer se například aktuálně draží kousek umístěný v Miami Shores na Floridě.

Světle šedý (odstín Tempest Grey) vůz s decentní oranžovou linkou na bocích je vybaven balíčkem Launch Package a najeto má „už“ 99 mil (159 kilometrů). Zajímavě vypadají také 23palcová kola.

Uvnitř najdeme luxusní interiér s dřevěnými dekory a čalouněním kombinujícím tmavě šedou se světle modrou. Tyto barvy doplňuje oranžové prošívání.

O pohon se starají dva elektromotory poskytující maximální systémový výkon 430 kW a nejvyšší točivý moment 900 Nm.

Proč se majitel rozhodl Spectre prodat i přes nepříjemnou hrozbu zařazení na černou listinu automobilky Rolls-Royce, bohužel nevíme. Jistě ale předpokládá, že na této transakci, která zahrnuje exkluzivní a poměrně obtížně dostupný automobil, dokáže zajímavě vydělat…

Reklama

Načítám