Hlavní obsah

Peugeot chystá konkurenta pro Škodu Kodiaq. Nová generace 5008 dorazí příští rok, co nabídne?

Foto: Peugeot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální Peugeot 5008, sedmimístné rodinné SUV, se veřejnosti představil v roce 2016, blíží se tedy čas pro novou generaci. A my o ní máme první konkrétnější informace.

Článek

První důležitá zpráva se týká uvedení na trh. Podle Natalie Knight, finanční ředitelky koncernu Stellantis, do kterého značka Peugeot patří, třetí generace modelu 5008 dorazí v srpnu příštího roku.

Po technické stránce bude mít 5008 blízko k nedávno představené nové generaci modelu 3008, tak tomu ostatně bylo i v generacích předcházejících. Novinka bude stát na koncernové platformě STLA, která umožňuje integraci různě elektrifikovaných pohonů.

Foto: Peugeot

Tvary 5008 budou bezpochyby vycházet z designového jazyka představeného na menším SUV 3008.

Peugeot 5008 stoprocentně dorazí jako elektromobil, platforma však „zvládá“ také plug-in hybridní nebo hybridní pohon. Můžeme proto očekávat, že sedmimístné SUV se do prodeje dostane také v provedení se spalovacím motorem 1,2 PureTech, počítat můžeme i s hybridní verzí Hybrid 48V.

Foto: Peugeot

Architektura kabiny bude nejspíš zcela shodná s konceptem panoramatického i-Cockpitu z nové 3008.

K menší 3008 bude mít zřejmě Peugeot 5008 poměrně blízko také po designové stránce. Předpokládáme, že novinka převezme řadu prvků, detailů a nápadů z menšího SUV, zejména specifické řešení světlometů. Rodinně zaměřené sedmimístné auto však samozřejmě nabídne větší a praktičtěji tvarovanou karoserii.

Příbuznost obou modelů se jistě projeví v interiéru. 5008 dostane modernizovanou podobu typického i-Cockpitu, jejž Peugeot označuje jako „panoramatický“, protože opticky spojuje zvýšený displej přístrojového štítu s dotykovým displejem infotainmentu. Společně tak tvoří digitální zakřivenou širokoúhlou plochu o úhlopříčce 21 palců.

O novém Peugeotu 5008 si tak už nyní můžeme udělat docela hezkou představu, přestože konkrétních a oficiálně potvrzených informací k dispozici mnoho nemáme - především co se nabídky motorizací týče. Jasněji bude brzy, premiéra francouzského konkurenta Škody Kodiaq se nezadržitelně blíží.

Načítám