Hlavní obsah

Kopie Ferrari Purosangue překvapivě nevznikla v Číně, na svědomí ji má vyhlášená automobilka. Technika se ale podstatně liší

Foto: Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota na svém domácím trhu uvedla zajímavou novinku, která na první pohled působí, jako by se snad chtěla o zákazníky poprat s Ferrari Purosangue. K italskému „superSUV“ má však Crown Sport blízko opravdu jen designem.

Článek

Obě auta mají podobnou siluetu s vcelku dlouhou kapotou a kabinou ve stylu hatchbacku nebo provedení přídě, které v obou případech dominují úzké LED světlomety. Toyota má také docela poměrně sportovně vyhlížející přední nárazník.

Crown Sport je však menší, na délku měří 4 720 milimetrů, je 1 880 mm široká a 1 565 mm vysoká. Délka Purosangue dosahuje 4 973 milimetrů, šířka 2 028 a výška 1 589 mm.

Další rozdíly samozřejmě najdeme v technice. Zatímco Ferrari sází na sice mocný, ale také poněkud užraný atmosféricky plněný vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, poskytující maximální výkon 725 koní, v Toyotě myslí na spotřebu a emise, takže novinku nabízí s hybridním a plug-in hybridním pohonem.

Srdcem hybridu je 2,5litrový čtyřválec, systémový výkon dosahuje výrazně skromnějších 234 koní. Nechybí pohon všech kol. Specifikace plug-in hybridu ještě automobilka nezveřejnila.

Známe však alespoň základní cenu. A i ta je pochopitelně ve prospěch Crown Sport: cenovka začíná na částce 5 900 000 japonských jenů, což je v přepočtu asi 918 tisíc korun. To cena Ferrari Purosangue údajně startuje na nějakých 10 milionech.

Toyota zatím v souvislosti s novým SUV nezmiňuje uvedení na další trhy, do Evropy se ale podle nás tato novinka nedostane. Není to škoda? Třeba by nakonec nějaký evropský zákazník svou objednávku crossoveru od Ferrari ještě rád zrušil…

Související témata:
Toyota Crown Sport
Načítám