Hlavní obsah

Nový VW Transporter poprvé vykoukl na svět! Pořád má diesel a nespočet verzí, dorazí už brzy

Foto: Volkswagen Užitkové vozy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco nová generace Multivanu je tu s námi už dva roky, užitkový Transporter se na své uvedení teprve chystá. Zákazníkům vyhlížejícím novou generaci jistě udělají radost první oficiální snímky auta, byť pořád s vrstvou maskovací fólie.

Článek

Stran zbrusu nového Volkswagenu Transporter T7 značka zatím příliš sdílná nebyla. V nejčerstvější upoutávce vlastně prozradila jen to, že kompletně nám ho ukáže na jaře příštího roku. Podrobnosti o technice zatím zůstávají tajemstvím, ale není zas až tak složité je odvodit.

Nový Transporter je totiž dílem vzájemné spolupráce s Fordem a technický základ sdílí s Transitem Custom, který se nabízí v plug-in hybridní i čistě elektrické variantě. V paletě si však pořád zachovává i tradiční turbodiesel, jenž je k dispozici ve vícero verzích od 81 do 125 kW. Plug-in hybrid má základ v 2,5litrovém čtyřválci, který doplňuje elektromotor a 11,8kWh baterie. Nejspíš dojde také na elektrickou variantu poskytující v Transitu 100 nebo 160 kW. Se 74kWh baterií ujede až 380 kilometrů na jedno nabití.

Zatím není jasné, jestli Transporter dostane všechny, nebo jen některé motorové verze. O něco moudřejší jsme v otázce designu. Ač je auto na fotografiích pořád maskováno fólií, designová synergie s Multivanem je více než zřejmá. Chválíme, že Volkswagen jen nepřeznačkoval konkurenční užitkáč, ale vtiskl novince vlastní designovou identitu.

Jedna z fotografií pomalovaných kontejnerů ukazuje různé siluety užitkových vozů, což znamená, že novinka přijede ve vícero variantách včetně té s vysokou střechou nákladového prostoru či korbou. Volkswagen Užitkové vozy ostatně fotografie doplňuje popiskem, že má toho správného Transportera pro každého. Tím nejspíš naráží na různorodé tvary i pohony.

Až nový Transporter T7 dorazí, doplní v nabídce současný Multivan (posazený na platformě MQB sdílené třeba s Golfem) a čistě elektrický ID. Buzz (jenž je k dispozici v osobní i užitkové variantě). Také Transporter se dočká provedení pro přepravu osob, které se bude prodávat pod označením Caravelle. To ale nejspíše dorazí o něco později.

Reklama

Načítám