Hlavní obsah

Nová Škoda Superb už klepe na dveře: Známe datum a podrobnosti slavnostní premiéry

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár dní nás dělí od oficiálního odhalení čtvrté generace Škody Superb. Ještě před samotným slavnostním aktem nás Mladoboleslavští lákají krátkou videoupoutávkou.

Článek

Když Škodovka začne poodhalovat detaily dlouho připravované novinky, znamená to jediné – slavnostní premiéra je za rohem! Nový Superb se nám pod vrstvou maskovací fólie ukázal v obou karosářských variantách, tedy jako liftback i kombi. V kamufláži si jej mohli prohlédnout i návštěvníci letošní Tour de France. Následovalo několik skic exteriéru i interiéru, ke kterým se teď přidává také krátké video.

Upoutávka nám ukazuje například přepracované Matrix-LED přední světlomety, LED zadní světla s animovanou grafikou a krystalickými prvky a rovněž znaky nového designového jazyka Modern Solid, který se vůbec poprvé představil na elektrickém konceptu Vision 7S. V kabině najdeme po vzoru nového Kodiaqu multifunkční otočné ovladače Smart Dials, zatímco volič převodovky (nyní již pouze automatické) se přesunul na sloupek řízení, čímž vzniká prostor pro středovou konzolu s objemným úložným prostorem.

Videoupoutávka na čtvrtou generaci Škody Superb.Video: Škoda Auto

Škodovka novinku označuje za „vlajkovou loď značky se spalovacími motory“ a my už nyní víme, že na výběr bude šestice motorizací, kde benzinové a naftové varianty doplní plug-in hybrid nové generace s možností rychlonabíjení a dojezdem kolem 100 kilometrů na jedno nabití. Obzvlášť atraktivně vypadá na papíře zážehový čtyřválec 2.0 TSI s výkonem 195 kW a pohonem všech kol. Čtyřkolka je standardem pro silnější verze dvoulitrů, slabší motorizace roztáčejí přední kola. Superb se v nové generaci zcela loučí s manuálem, standardem se stane automat DSG.

Foto: Škoda Auto

Skica nového Superbu Combi, kterou Škoda ukázala před pár dny.

Světová premiéra nového Superbu se uskuteční ve čtvrtek 2. listopadu od 19:00 a automobilka ji bude vysílat živě na vlastní platformě Škoda Storyboard, ale také napříč sociálními sítěmi (YouTube, X - dříve Twitter - a LinkedIn). V tu chvíli se o autě dozvíme i veškeré zbývající podrobnosti. Redakce Garáž.cz na slavnostním odhalení samozřejmě nesmí chybět a přímo z místa vám přineseme první živé dojmy.

Jak se těšíte na novou Škodu Superb?
Nemůžu se dočkat!
13,8 %
Jsem docela zvědavý.
80,2 %
Víc mě zajímal Kodiaq.
6 %
Celkem hlasovalo 2212 čtenářů.
Načítám