Hlavní obsah

Nová Škoda Fabia Monte Carlo se ukazuje na prvních skicách

Foto: Škoda Auto

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto nám oficiálně ukazuje první designové skici nové Škody Fabia Monte Carlo, která po vzoru svých úspěšných předchůdců vsází na charakteristické spojení agresivního červeného laku s kontrastními černými doplňky.

Článek

Nová čtvrtá Škoda Fabia se v Česku prodává už pár měsíců, ale až nyní se na prvních designových skicách začíná odhalovat očekávaná stylová Fabia Monte Carlo. Sportovně-lifestylová varianta populární Fabie se poprvé představila před jedenácti lety a zaujala kontrastním spojením červeného laku s černými exteriérovými doplňky.

To se i přes další barevné kombinace v nabídce stalo hlavním poznávacím prvkem modelu, jehož cílem bylo přinést zákazníkům ještě bohatší sériovou výbavu ve spojení s odkazem na historické úspěchy značky na legendární Rally Monte Carlo. Nová Škoda Fabia Monte Carlo tak navazuje na své úspěšné předchůdce, vycházející z druhé a třetí generace modelu.

Foto: Škoda Auto

I nová Škoda Fabia Monte Carlo ponese charakteristické spojení červeného laku s černými exteriérovými doplňky

Na prvních oficiálních skicách se ukazuje v typické červené barvě, proti níž při pohledu zepředu kontrastuje rámeček masky chladiče v černé barvě, stejně jako spodní hrana spoileru specifického předního nárazníku s velkým sacím otvorem. Černé lakování se objevuje také na difuzoru sportovního zadního nárazníku, krytech zpětných zrcátek, lištách kolem bočních oken i zadním spoileru. Přední blatníky pak zdobí plakety Monte Carlo.

Kontrastní spojení černé a červené barvy nebude chybět ani v interiéru s výškově nastavitelnými sportovními sedadly s integrovanými hlavovými opěrkami a tříramenným multifunkčním volantem s plaketou Monte Carlo. Kožené čalounění volantu, páku ruční brzdy a řadicí páku zdobí černé prošívání, přičemž sedadla, horizontální dekorační lišta na přístrojové desce, středová konzole a madla dveří jsou zvýrazněny červenými akcenty. Interiér dále zdobí i oblíbený karbonový dekor.

Foto: Škoda Auto

V převážně černém interiéru se po vzoru exteriéru objeví červené dekorační prvky

Mladoboleslavská automobilka zatím nezveřejnila datum oficiálního představení nové Škody Fabia Monte Carlo, ale jakmile se ukáže na světle světa, zařadí se po boku aktuálních stylových „sourozenců“ Scala Monte Carlo a Kamiq Monte Carlo.

Reklama

Načítám