Hlavní obsah

Náskok díky designu: Audi chystá nový kombík, příští A6 Avant může vypadat hodně odvážně

Foto: Nikita Čujko/Kolesa.ru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští rok by automobilka Audi měla představit nový kombík, který zřejmě ponese tradiční označení A6 Avant. A lákat snad bude na hodně výrazný design.

Článek

Chystané auto totiž bude vycházet z konceptu Audi A6 e-tron Avant, který německá značka odhalila v březnu roku 2022. A už tehdy společnost tvrdila, že vůz nepředstavuje pouhé designérské cvičení, ale že jde o předobraz produkčního modelu, s nímž se počítá pro rok 2024.

Studie navíc navazuje na jeden ještě starší koncept A6 e-tron Sportback z roku 2021, který zase naznačoval, jak bude vypadat příští A6 v karosářské variantě liftback. I ten se má zhmotnit do podoby produkčního vozu. Budoucnost rodiny A6 tedy zřejmě budou tvořit dvě karosářské verze. A také elektrický pohon, s nímž automobilka Audi významně spojuje svou budoucnost. Proto ostatně koncepty nesou označení e-tron.

V této souvislosti jsou zajímavé informace z března letošního roku, podle nichž Audi chystá přejmenování některých svých modelů. Předseda představenstva Audi Markus Duesmann magazínu Auto Bild řekl, že nástupci současných generací A4 a A6, kteří si ještě ponechají spalovací motory, dostanou označení A5 a A7. Původní (a tradiční) jména A4 a A6 pak Audi přenese na vozy výhradně s elektrickým pohonem. Příští A6 by tak podle těchto zpráv měla navazovat na výše uvedené koncepty.

Foto: Nikita Čujko/Kolesa.ru

Neoficiální vize Audi A6 e-tron Avant.

Jak by produkční automobil mohl vypadat, se snaží odhadnout grafik a virtuální umělec Nikita Čujko, který pro motoristický web Kolesa připravil vlastní vizi podoby kombíku. Při práci se samozřejmě inspiroval vzhledem studie Audi A6 e-tron Avant, řadu prvků ale upravil do více „civilní“ podoby.

Auto má trochu jiné světlomety, odlišnou masku chladiče, standardní zpětná zrcátka, výraznější kliky nebo obyčejnější kola. Zajímavé proporce konceptu si však ponechalo, stejně jako výrazný a odvážný design.

Foto: Nikita Čujko/Kolesa.ru

Neoficiální vize Audi A6 e-tron Avant.

Produkční elektrický kombík by měl využívat novou platformu PPE (Premium Platform Electric), jež vzniká ve spolupráci s Porsche. K dispozici by mohl být ve verzích s jedním elektromotorem na zadní nápravě (a pohonem zadních kol), nebo dvěma elektromotory na obou nápravách (pohon všech kol). Dále se mluví o akumulátoru s kapacitou okolo 100 kWh, dojezdu až 700 kilometrů a rychlém nabíjení výkonem 270 kW.

Na oficiální informace a přesné specifikace si však budeme muset chvíli počkat. Produkční verze konceptů A6 e-tron by měly dorazit v příští roce.

Už teď je ale patrné, že se Audi znovu opře nejen do technické, ale také designové stránky věci. Poslední koncepty totiž naznačují, že z Ingolstadtu budou proudit skutečně osobitá, propracovaná a líbivá auta. Už se na ně těšíme!

Načítám