Hlavní obsah

Luxusnější už snad poslední jízda ani nemůže být. Italové představili majestátní pohřební Rolls-Royce

Foto: Biemme Special Cars

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si, že nevíte, co s penězi, celý život trávíte v luxusu a střídáte drahé a exkluzivní automobily. Jak by pak měl vypadat vůz, který vás odveze na poslední cestu, až se váš čas naplní?

Článek

Dá se předpokládat, že se v takovém případě nespokojíte se standardním pohřebákem, který sice vypadá důstojně, ale současně tak nějak obyčejně. Budete chtít něco víc. Mnohem víc.

Naštěstí existují firmy, které zmíněné „víc“ umějí nabídnout. Patří mezi ně například italská společnost Biemme Special Cars, která dokáže udělat pohřební vůz z luxusní limuzíny Rolls-Royce Ghost. Tomuto speciálu říká Ghoster.

Úpravce samozřejmě Rolls musí natáhnout, prodlužuje ovšem nejen karoserii, ale také rozvor. Pak pochopitelně přepracuje zadní partie a za zadní sloupek umístí bohatě prosklenou nástavbu sloužící pro převoz rakve. Vnitřek této části kvalitou zpracování a selekcí materiálu odpovídá přední části kabiny. Ta je od prostoru pro rakev oddělena přepážkou.

Kabina je kompletně převzata z modelu Ghost, nabízí tedy dvě řady sedadel, přičemž přístup k zadním obstarávají proti směru otevírané, takzvané sebevražedné dveře. Kromě luxusního provedení interiér zaujme nastavitelným LED ambientním osvětlením nebo audiosystémem o výkonu 1 300 wattů. Až by se chtělo říct, že taková síla by probrala i mrtvého…

O pohon se stará vidlicový dvanáctiválec o výkonu 570 koní. Cenu bohužel úpravce neprozrazuje, rozhodně ale bude hodně vysoká. Vždyť jen standardní Rolls-Royce Ghost by měl začínat na nějakých osmi milionech korun.

Reklama

Načítám