Hlavní obsah

Jedinečné Bugatti Chiron Super Sport dostala k narozeninám jistá americká dáma. K sedmdesátým… Normálně s ním jezdí, cenovka je neznámá

Foto: Bugatti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Bugatti se pochlubila dalším jedinečným provedením modelu Chiron Super Sport. Auto je to zajímavé už na pohled, ještě interesantnější jsou ale okolnosti jeho vzniku.

Článek

Vůz totiž představuje dárek, který své ženě k 70. narozeninám věnoval manžel, už dřívější zákazník Bugatti. Tento pár podle francouzské značky sdílí společnou vášeň pro auta.

Proto vlastně není divu, že muž manželce jako dárek vybral právě Bugatti Chiron Super Sport. Nespokojil se ovšem se standardním provedením - ženě rovnou věnoval i výlet do sídla firmy ve francouzském Molsheimu, aby si tam auto nakonfigurovala podle vlastního vkusu.

Zákaznice se rozhodla pro inspiraci slavnou bugatkou historie, legendárním modelem Type 57 SC Atlantic. Tohle auto ji totiž dlouhé roky fascinuje, poprvé se do něj zakoukala před nějakými dvaceti lety. „Pamatuji si ten den, jako by to bylo včera. Navštívila jsem Mullin Automotive Museum v Oxnardu a tam stál. Jeden ze tří dochovaných exemplářů. Zamilovala jsem se na první pohled,“ vzpomíná nejmenovaná zákaznice.

Když pak během návštěvy v Molsheimu v sídle Bugatti narazila na zmenšený model Typu 57 SC, bylo jasno, že její auto bude inspirováno právě tímto vozem. A tak se zrodil Chiron Super Sport 57 One of One. Jediný takový na světě.

Bugatti Chiron je vyrobeno z víc jak milionu součástek.Video: LEGO

Moderní Chiron na svůj vzor navazuje například odstínem laku, který naprosto věrně odpovídá předobrazu. Zajímavým detailem je přepracovaná přední maska, jež provedením opět odkazuje na Type 57 SC Atlantic. A došlo i na nová kola.

Na několika místech najdeme také siluetu Type 57 SC Atlantic, na karoserii i v interiéru. Kabinu zdobí hnědá kůže Gaucho a všimněte si například i výšivek „tančícího slona“, interpretace ikonické sochy Rembrandta Bugattiho. Na prahových lištách se nacházejí faksimilie podpisů zmíněného sochaře Rembrandta Bugattiho a také Jeana Bugattiho, otce obdivovaného modelu Type 57 SC Atlantic.

Částku, na kterou manžela dárek pro ženu přišel, Bugatti pochopitelně neuvádí. Zato tvrdí, že zákaznice nehodlá unikátní kousek rovnou schovat do garáže. Naopak, prý si ho aktuálně užívá při prozkoumávání cest a silnic na americkém západě.

Reklama

Související témata:
Načítám