Hlavní obsah

Je vám vedro? Fiat servíruje řešení, které tady ještě nebylo. Zmrzlinu přímo na palubě elektrického 500e

Foto: Fiat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat se rozhodl prezentovat svou novu elektrickou variantu davy milovaného modelu 500 v podobě zcela unikátní speciální verze navržené v ryze italském stylu. Takže, dal by si někdo zmrzlinu?

Článek

To horko už začíná být ubíjející. Panující tropické počasí přímo láká k osvěžujícímu skoku do chladného bazénu nebo aspoň pod sprchu, případně ke kempování v ledničce. Je to ale také naprosto jedinečný čas pro všechny milovníky zmrzliny, kteří tak nemusí hledat výmluvy, aby ji hltali po litrech. Ostatně také jsme na jednu právě dostali chuť…

Naštěstí je tu Fiat a jeho jedinečná kreace přivážející vytoužené sladké osvěžení v roztomilém kapesním balení až k nám. Unikátní koncept „Gelateria Edition“ je totiž upraveným elektromobilem 500e se dvěma integrovanými chladicími boxy (s celkovou kapacitou 30 litrů) a pultem pro prodej zmrzliny na místě zadních sedadel (chybí dokonce i sedadlo spolujezdce, tahle verze je tak pouze jednomístná). Zmrzlinář pohodlně se ukrývající pod malým slunečníkem tak může v „nejmenší zmrzlinárně na světě“ (podle vlastních slov Fiatu) za den naservírovat až 300 kornoutků sladkého a chladivého gelata.

A díky bezemisnímu elektrickému pohonu tak může činit dokonce i v zelených centrech měst, kam by se jinak zmrzlinářská dodávka s čmoudivým a rachotícím spalovacím motorem nedostala. Tento zvláštní koncept je totiž skutečně rychlou reakcí Fiatu na zavedení zákazu vjezdu zmrzlinářských dodávek poháněných dieselem do anglických „ultranízkoemisních zón“, které jsou kromě Londýna také v Camdenu, Greenwichi a Westminster City s plánem na rozšíření do dalších 14 britských měst v průběhu příštího roku. Kvůli chlazení totiž museli mít dodávky navrčený dieselový motor po celou dobu, a otravovaly tak okolí zplodinami a hlukem, což se elektrického auta netýká.

Foto: Fiat

Modro-bílé lakování „Gelateria“ speciálu má připomínat typickou vizáž italských zmrzlinářských dodávek z padesátých let minulého století.

V ČR nás to ale nemusí moc trápit, protože pro zmrzlinu jsme zvyklí si spíš dojít, než aby ona jezdila za námi. A pokud už přijede, je to většinou v podobě malého stánku s motocyklovým nebo pedálovým pohonem, který ovzduší příliš nezatěžuje. Každopádně zmrzlina zní jako super nápad!

Kdo by si dal zmrzlinu?
JÁÁÁÁÁ!
23,5 %
A já chci rovnou dvě.
76,5 %
Celkem hlasovalo 17 čtenářů.

Reklama

Načítám