Hlavní obsah

Jaromír Jágr má nové auto, zůstal však věrný korejské značce Kia

Foto: KIA Czech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární český hokejista Jaromír Jágr bude jezdit v novém autě. Díky spolupráci se značkou Kia nafasuje velké elektrické SUV EV9, které v Jágrově garáži vystřídá elektrický crossover EV6.

Článek

Kladenskému útočníkovi klíčky od vozu předal generální ředitel Kia Czech Arnošt Barna, stalo se tak mimochodem také v souvislosti s oslavami 30. výročí působení značky na českém trhu. Kia s Jaromírem Jágrem spolupracuje dlouhodobě.

„V partnerství s Kiou je pro mě důležitá vzájemná spokojenost a respekt. S každým autem, v kterém jsem od Kia jezdil, ať už to byl Stinger, plug-in hybridní Sorento, elektrické Niro, nebo teď poslední EV6, jsem měl a mám stoprocentní spokojenost. A to nejen s auty, ale také se servisem. Poskytované služby od Kie jsou pro mě důležité, protože vím, že kdykoli zavolám, tak mám záruku podané ruky,“ řekl Jaromír Jágr.

„EV9 je každopádně větší, než jsem čekal,“ dodal. Kia EV9 je totiž pětimetrové SUV, které uveze až sedm cestujících, jeho elektrický dojezd přitom dosahuje až 563 kilometrů a maximální výkon může být až 384 koní. „Jakmile si na auto zvyknu, mohu na stadionu klidně jezdit i s naší rolbou, která nám upravuje led,“ zavtipkoval s tím, že by stálo za to změřit síly obou vozidel.

„V tomto pomyslném zápase by to mohlo být vyrovnané. EV9 má navrch v rozměrech a výbavě, rolba ve výkonu. Rozhodoval by tedy řidič a my každopádně sázíme na Jaromíra s EV9,“ reagoval Barna.

A mimochodem, možná si pamatujete, že Jágr na vlastní kůži okusil také bezpečnost elektrického vozu značky Kia. V květnu roku 2022 měl s modelem EV6 v Praze nehodu, srazil se tehdy ošklivě s tramvají. Z bouračky přesto odešel bez zranění.

Reklama

Načítám