Hlavní obsah

Indian představil nový motocykl Scout Rogue. Videa i fotky vznikaly v promrzlé Ostravě

Foto: Indian Motorcycle

Americký Indian představil nejsportovnější variantu svého motocyklu Scout. Model Rogue má ostré lokty a je pro všechny, kteří nemají rádi tuctové motorky. Nás ale opravdu dostalo, že jedno promo video a prezentační fotky americké firmy pořizoval český tým v železárnách v Dolních Vítkovicích.

Článek

Je skoro neuvěřitelné, že už je to tak dlouho, ale… Píše se rok 2014 a americký motocyklový výrobce Indian představuje konkurenci pro Harley-Davidson Sportster. Motorka s hliníkovým rámem, příjemným dvouválcem a vydařenými jízdními vlastnostmi si rychle získala svoje fanoušky, a když v roce 2015 přišel menší Scout Sixty a o dva roky později oholený a drsnější Bobber, měl už tenhle stroj svoje místo na slunci.

No a teď k němu do party přibyl model Rogue, který je přesně takový, jako by si ho nechali postavit filmaři pro remake filmů typu Ve stínu gangu, Studený jako kámen nebo Zákon gangu. Má výrazně agresivnější styl a spoustu doplňků, které z jinak kamarádsky se tvářícího Scouta dělají motocykl pro drsňáky v tom nejlepším slova smyslu.

Já vím, že to zní trochu jako klišé, ale ten stroj k takovému popisu prostě svádí. Vyšší řídítka, kaplička, černě lakovaný motor, sportovní sedlo a zajímavé lakování. „Mnoho motorkářů má s jízdou spojený pocit drsňáka – odvážné vyjádření svobody a individuality, které spojuje jezdce – a Scout Rogue to přináší jako na dlani,“ říká Aaron Jax, viceprezident Indian Motorcycle. Ano, další klišé. Jenže v tomto případě to prostě spolknete i s navijákem.

Tou hlavní novinkou a největším rozdílem oproti Bobberu (většinu úprav jste si mohli dopřát již předtím a čerstvě najdete všechny díly i v katalogu příslušenství) je ale přední devatenáctipalcové kolo s pneumatikou Metzeler Cruisetec 130/60. A každý zkušenější jezdec vám řekne, že tohle nepochybně bude znamenat o kus sportovnější svezení než na šestnáctipalcovém macatém kole, které mají modely Scout běžně ve výbavě. Přihoďte si k tomu příplatkové stavitelné zadní tlumiče Piggyback, kde si snadno nastavíte kompresi i odskok útlumu, a najednou se tady bavíme o motorce, která se chuligánsky nejen tváří, ale ona taková ve skutečnosti i je.

Foto: Indian Motorcycle

Dobrá zpráva je, že Scout Rogue umí být vlastně unisex motocykl

Dvouválec je pořád stejný, vodou chlazený motor má 94 koní a 97 Nm, což je slušná porce, a jestli jste Scouta zkoušeli, pak víte, jak moc pěkně umí zatáhnout z nízkých otáček. A jestli jste ho slyšeli na otevřených výfucích, pak už se vám o něm nejspíš i zdá. Rogue má všechny ambice, aby jel tak, jak zní, a Indian slibuje, že se máme na co těšit.

Indian Scout Rogue startuje na ceně 416 000 Kč za provedení v matně černém laku, devět tisíc navíc je pak buď za lesklé šedo-černé Stealth Gray provedení, nebo kombinaci matného a lesklého laku Sagebrush Smoke. No a v příplatkové výbavě najdete kromě již zmíněných zadních tlumičů taky třeba pohodlnější sedlo, ručičkový otáčkoměr a další drobnosti.

Pro Česko je model Rogue o to významnější, že si Indian nechal udělat videa a fotky v tuzemsku a českým týmem. V prosinci, když padal déšť se sněhem a teplota byla těsně nad nulou, se tak natáčelo a fotilo v industriálních prostorách areálu Dolních Vítkovic, čeští jezdci se zahřívali u teplometů a mechanici se báli, aby to někomu někde neuklouzlo. Výsledek je ale nadmíru zdařilý, ostatně posuďte sami.

Reklama

Související témata:
Vítkovice Steel
Načítám