Hlavní obsah

Formule 1 v Imole se nepojede, závod je zrušen kvůli povodním

Foto: F1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni fanoušci už byli celí natěšení, závodní týmy měly naladěnou formu, závod v Imole, který se měl jet tento víkend, však pořadatelé z bezpečnostních důvodů odvolali.

Článek

Velká cena Emilia Romagna, tedy závod seriálu Formule 1, který se měl jet tento víkend v Imole (přesněji na okruhu Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari), byla oficiálně zrušena. Rozhodnutí padlo na schůzce šéfů F1, organizátorů závodu a zástupců města a bylo před chvílí oznámeno veřejnosti.

Na vině jsou záplavy v tomto italském regionu, které si už vyžádaly životy osmi místních občanů. Rozhodnutí závod z bezpečnostních důvodů zrušit je tak pochopitelné a zcela oprávněné (pod vodou se ocitla i parkoviště u okruhu). Oficiální stanovisko F1 zní, že by nebylo možné zaručit bezpečnost fanoušků, týmů a jejich členů. „Nebylo by vhodné v tomto těžkém období vytvářet další tlak na místní autority a záchranné služby,“ doplňuje oficiální prohlášení.

Šéf F1 Stefano Domenicali to komentoval: „Je tragické vidět, co se stalo Imole a celému regionu Emilia Romagna, místům, kde jsem vyrůstal. Mé myšlenky a modlitby patří obětem povodní a rodinám i komunitám touto katastrofou zasaženým.“

Rozhodnutí je velmi čerstvé, takže dosud není potvrzené, jestli se sem kolotoč F1 vrátí v jiném termínu (což s ohledem na nabitý kalendář není právě pravděpodobné), nebo bude zrušen bez náhrady, a o body z tohoto závodu tak nepůjde bojovat (což je skoro jisté).

Reklama

Související témata:
Načítám