Hlavní obsah

Film Gran Turismo se ukazuje v prvním traileru. Nebude chybět hvězda z Pána prstenů

Foto: Nissan

Splněný sen! Jann Mardenborough se ve svém životě projezdil ze svého gauče až do opravdového závoďáku Nissanu. Teď o něm natáčejí nový film Gran Turismo

Životní šance vás na sebe nikdy neupozorní, ale někdy se může objevit i tam, kde byste ji nečekali. Brit Jann Mardenborough je dokonalým důkazem. Jen těžko se věří, že se do kokpitů závodních speciálů a světa profesionálního závodění projezdil díky tomu, že hrál populární závodní hru Gran Turismo. A teď je inspirací filmu vyprávějícího jeho neuvěřitelný životní příběh.

Článek

Populární závodní série Gran Turismo jen den před Vánocemi oslavila 25. výročí a v dnešních dnech se oficiálně rozšiřuje i mimo herní konzole Sony PlayStation. Jedna z nejúspěšnějších videoherních značek všech dob, bavící celé generace automobilových nadšenců, se už v letošním roce objeví i v českých kinech. A ukáže nám až neuvěřitelný životní příběh talentovaného hráče, který se z klidu a tepla domova projezdil až do profesionálních závodů.

Jann Mardenborough je jedním z nejúspěšnějších talentů, co vývojáři Gran Turisma objevili v řadách svých hráčů. V roce 2011 porazil 90 tisíc dalších uchazečů o slávu a ovládl tehdejší ročník soutěže GT Academy. Společný projekt značek Gran Turismo, Sony a Nissan odstartoval v roce 2008 s jasným cílem a ve virtuálním světě závodního simulátoru hledal hráčské i řidičské talenty a zjišťoval, zda jsou konkurenceschopní i v reálných soutěžích.

Mladičký Mardenborough z Velké Británie se přitom projezdil od svého PlayStationu až do továrního týmu Nissanu. Mysleli jste si, že z hráčů virtuálních závodů nikdy nebudou opravdoví závodníci? Jak taková životní šance s podporou japonských obchodních gigantů vypadala v letech 2008 a 2016 nám už brzy představí připravovaný film Gran Turismo vyprávějící skutečný příběh o neuvěřitelném snu. A jak uvidíte v prvním oficiálním traileru, bude to pořádná jízda na plný plyn!

Foto: Nissan

Jann Mardenborough je vítězem soutěže GT Academy 2011. O jeho životním příběhu bude vyprávět nový film Gran Turismo

Už v ochutnávce nám tvůrci odhalují, že uvidíme Jannovu účast v tréninkovém programu GT Academy s rychlým Nissanem GT-R Nismo i pozdější soutěžení v okruhovém závodním speciálu. A protože film vzniká hlavně s cílem promítání v kinech, filmaři si dávají záležet na audiovizuálu, abychom si to pořádně užili. Režisérem je Neill Blomkamp (District 9) a hvězdami budou Archie Madekwe (Seriál See), David Harbour (seriál Stranger Things), Orlando Bloom (filmová trilogie Pán Prstenů), Darren Barnet, Geri Halliwell Horner nebo Djimon Hounsou.

A kdy nový počin ze světa Gran Turismo uvidíme v českých kinech? Premiéra je naplánována už na 10. srpna letošního roku.

Reklama

Související témata:
Načítám