Hlavní obsah

Extrémní pojízdná diskotéka: Výrobce světel udělal z armádního vozidla expediční speciál, který uvnitř vypadá jako noční klub

Foto: Oracle Lighting

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Oracle Lighting, která se věnuje výrobě a prodeji různé světelné techniky pro automobily, se pustila do zajímavé stavby expedičního speciálu.

Článek

Pozoruhodný je už základ, firma totiž zvolila Stewart & Stevenson M1079, nákladní vozidlo s kořeny v 80. letech minulého století, které bylo vyvinuto speciálně pro armádu Spojených států amerických.

Tato volba je možná neobvyklá, ovšem pro přestavbu na expediční vozidlo současně vyloženě skvělá, neboť Stewart & Stevenson M1079 představuje praktický a schopný stroj, který si spolehlivě poradí i s náročným terénem.

O pohon se stará turbodiesel Caterpillar, konkrétně 6,6litrový řadový šestiválec o maximálním výkonu 168 kW. Spojený je se sedmistupňovou samočinnou převodovkou, samozřejmostí je pohon všech kol.

Vůz stojí na 46palcových pneumatikách, které se hodí i do terénu. V něm pak řidič jistě ocení systém centrálního dofukování. A hodit se mohou také věci jako střešní nosič, naviják, markýza nebo 1000wattový solární systém. Dostalo se i na sestavu šesti lithium-iontových baterií o kapacitě 100 Ah.

Protože ale za vozidlem stojí firma Oracle Lighting, bylo hlavním cílem přestavby prezentovat světelnou techniku, kterou společnost nabízí. Jde vlastně o pojízdnou reklamu, nebo dokonce pojízdný katalog produktů.

Firma se pochopitelně postarala o instalaci nového vnějšího osvětlení, mnohem zajímavější je ale vnitřek. Interiér totiž neodpovídá typické představě o expedičním speciálu, připomíná spíš noční klub či diskotéku - právě díky bohatému a barevnému osvětlení.

Skříň za kabinou dostala dvě lavice, nebo možná spíš pohovky, čalouněné kůží a Alcantarou, dále audiosystém, klimatizaci a vybavení, které vypadá jako kuchyňský kout, jen bez dřezu. Nová je podlaha, pozornost úpravce věnoval i stěnám a stropu.

A samozřejmě nechybí bláznivé osvětlení. Nejlepší představu o atmosféře si uděláte z fotografií v galerii.

Reklama

Načítám