Hlavní obsah

Neukázněný divák na Dakaru málem způsobil tragédii, smetl ho závodní speciál. Smrti unikl jen o vlásek

Foto: Instagram.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro rok po tragickém střetu kamionu Aleše Lopraise s divákem nechybělo na Dakaru moc k další tragédii. Zmatený divák měl tentokrát štěstí a může slavit druhé narozeniny.

Článek

Druhý lednový týden minulého roku, kamion Aleše Lopraise míří vstříc úspěchu na Dakaru, vede průběžné pořadí v dané kategorii, dochází ale k těžko pochopitelnému incidentu. Pod kola soutěžního kolosu se mu pod jednou z dun přimotal devětašedesátiletý fanoušek z Itálie, zemřel jen krátce po střetu při převozu do nemocnice.

Druhý lednový týden letošního roku, velmi podobný příběh. Z poslední etapy Dakaru přicházejí snad ještě nepochopitelnější záběry. Jeden z fanoušků tentokrát není schovaný za dunou, ale stojí přímo v cestě závodního speciálu řítícího se obrovskou rychlostí. Aby toho nebylo málo, v krizové situaci začne zmatkovat a tragickému střetu jako kdyby snad chtěl jít naproti.

Na podrobnosti o celém incidentu se zatím čeká, ze Saúdské Arábie přišla alespoň jedna klíčová zpráva - fanoušek střet přežil. Šlo však o pořádnou ránu, a tak lze předpokládat, že se nehoda neobejde bez nějakých zranění. V závěru záznamu je vidět, že se závodník se svým vozem otáčí a míří sraženému na pomoc.

Nechybělo však moc a celé to mohlo skončit další zbytečnou tragédií a zničeným závodem. Jen připomeňme, že Aleš Loprais po loňském incidentu v Dakaru nemohl pokračovat (kvůli vyšetřování policie) a odstoupil. Neukázněnost příznivců přímo na místě není bohužel ničím výjimečným. „Stejně jako při normálních rallye, tak i na Dakaru řeší pořadatelé neopatrné diváky a fotografy,“ informoval přímo z dějiště náš kolega Jan Červenka.

Doufejme, že nejdramatičtější chvilku letošního ročníku jsme si už vybrali.

Reklama

Související témata:
Načítám