Hlavní obsah

Český moped, vzácná Tatra 613, český Rolls-Royce a mistrovský titul, který nikoho nezajímal – Týden v Garáži

Foto: mpKorado

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další týden přinesl mnoho automobilových zajímavostí. Abyste se jimi nemuseli prodírat, vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější. Rádo se stalo!

Článek

V době drahého benzinu a drahého… vlastně všeho, hledáme dostupnější způsoby individuální dopravy. Řešením může být moped, tradiční jednostopý stroj kombinující pohodlí jízdy s jednoduchým spalovacím motorem a pojistku v podobě šlapek, do kterých se můžete opřít, kdyby vám náhodou došlo palivo. Ale to se jen tak nestane, protože moped Korado z 3,5litrové nádrže jen usrkává, a ujede tak skoro až 200 kilometrů. To vám žádná elektrická koloběžka nenabídne…

Pokud ale raději cestujete ve větším pohodlí a na peníze nehledíte, můžete přesednout do kožených sedadel Recaro speciální Tatry 613-4 Mi Long, jednoho z 12 kusů vyrobených v této specifikaci. Proto je ale celkem jasné, že si na ni budete muset připravit pořádný balík peněz.

Foto: Facebook/House of Classics - unique automobiles for sale

Kožené sedačky Recaro přímo lákají k usednutí.

Další raritou na prodej bude sanitka zapomenuté prvorepublikové automobilky Wikov, ne náhodou přezdívané český Rolls-Royce. Naprostý unikát prožil velmi zajímavý život a nyní bude hledat nového majitele – pokud o ni stojíte nebo byste si ji alespoň rádi naživo prohlédli, měli byste na začátku listopadu zamířit na auto-moto burzu Retro Garáž v Lysé nad Labem.

Foto: Retro Garáž

Tato sanitka Wikov je naprostý unikát s pohnutým životem. A bude na prodej!

Minulý víkend se také jela Velká cena Kataru a pro F1 to málem byla další blamáž. Mistrovský titul Maxe Verstappena tak nikoho moc ani nezajímal, vždyť o něm začínalo být jasno hned od prvních závodů letošní sezony. Hodně pozornosti však přitáhl tým McLaren nejen výkony na trati, ale také neskutečně rychlou zastávkou v boxech, která získala hned tři světové rekordy!

Pojďme se teď ale přesunout za volant – v uplynulém týdnu jsme pro vás totiž otestovali SsangYong Torres, cenovou bombu na českém trhu, a úžasně klidný Lexus RX, poprvé jsme také řídili novou Hondu CR-VHyundai Konu a obě auta se nám moc líbila. Také jsme si ověřili, že ojetý Ford Focus III je povedený automobil, a to i s automatem, jenž si moc dobrou pověst nezískal.

Snad jste si s námi jízdu uplynulým týdnem užili a naskočíte k nám na sedadlo spolujezdce i v příštím týdnu, na který pro vás chystáme zase spoustu zajímavého čtení!

Reklama

Související témata:
Načítám