Hlavní obsah

Bugatti oslavuje obchodní úspěch: Vyprodalo Chiron i Bolide

Foto: Bugatti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka z Molsheimu dokázala v posledním čtvrtletí velmi úspěšného roku 2021 vyprodat zbývajících čtyřicet výrobních slotů svého základního a nejdůležitějšího modelu Chiron, přičemž stejně úspěšně vyprodala i extrémní okruhový speciál Bolide a dodala zákazníkům i zbývající unikáty.

Článek

Když Bugatti v roce 2016 slavnostně představilo luxusní hypersport Chiron, evoluci legendárního Veyronu, ihned začalo oslovovat nejbohatší zákazníky na světě a sbírat objednávky na jeden z nejexkluzivnějších automobilových klenotů současnosti. Bugatti od začátku plánovalo produkci 500 kusů, včetně speciálních edic, a přestože se to u superauta se základní cenou přesahující 60 milionů korun zdá až moc, povedlo se to – Bugatti Chiron je oficiálně vyprodáno!

Malá automobilka z francouzského Molsheimu v říjnu loňského roku oznamovala, že jí zbývá prodat už jen posledních čtyřicet výrobních slotů, a od dnešních dnů si noví zájemci o Bugatti Chiron budou muset vybírat z ojetých exemplářů. Velkým obchodním úspěchem se továrna pochlubila v nejnovější rekapitulaci roku 2021 a připomněla, že výroba vyprodaných Chironů bude probíhat až do roku 2024.

Foto: Bugatti

Novodobé Bugatti La Voiture Noire vzdává hold zřejmě již navždy ztracenému Atlanticu „La Voiture Noire“ (Černé auto), který byl osobním vozem Jeana Bugattiho

Uplynulý rok byl pro Bugatti vůbec úspěšným obdobím, protože vyjma doprodání Chironu se automobilce povedlo vyprodat i extrémní okruhový speciál Bolide, uvést do sériové výroby rekordní Chiron Super Sport 300+, předat zbývající Diva posledním zákazníkům a dokončit jedinečné La Voiture Noire, vzdávající hold ztracenému exempláři Bugatti Atlantic.

Bugatti navíc čeká slibná budoucnost – pracuje na deseti kusech limitky Centodieci a po spojení s chorvatským Rimacem spolupracuje na přípravě čtveřice nových modelů obou značek. Na nedávném teaseru se vedle počítačových renderů historických i moderních vozů značek Bugatti a Rimac ukázaly i zakrytá připravovaná auta, připomínající reinkarnaci slavného Bugatti Type 35, produkční verzi okruhového Bolide a dost možná i nástupce Chironu.

Foto: Bugatti Rimac

Nová společnost Bugatti Rimac ukázala svou budoucnost na počítačovém renderu

Navzdory partnerství s chorvatskou společností Rimac, vyvíjející technologie pro elektromobilitu a vyrábějící elektrický hypersport Rimac Nevera, Bugatti zatím neplánuje definitivní ukončení výroby vozů se spalovacími motory. Elektrifikaci se ale bohužel nevyhne a v budoucnu představí hybridní i čistě elektrické modely.

Reklama

Související témata:
Načítám