Hlavní obsah

Budoucnost Hondy vypadá jako ze vzdáleného sci-fi filmu. Futuristické auto přitom pošle do výroby co nevidět!

Foto: Honda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Honda představuje na veletrhu CES v Las Vegas hned dva koncepty. Oba zaujmou neotřelým designem, jeden má do výroby zamířit už za dva roky.

Článek

Veletrh technologií CES v Las Vegas je letos pro automobilové nadšence mimořádně úrodný. Volkswagen tu představuje svůj zbrusu nový infotainment, Kia koncepty užitkových vozů, Honda zase dvojici odvážných elektrických vizí s označením Honda 0 Series (protože prý začínají od nuly), které předznamenávají budoucí modely automobilky.

První koncept se jmenuje Saloon a vábí na odvážný, futuristický design. Na obou koncích karoserie najdeme svítící prvky ve tvaru obdelníku, příď navíc zdobí zjednodušené logo značky, které má být vyhrazeno pouze elektromobilům. Vzadu – po vzoru některých evropských značek – nahrazuje tradiční emblém nápis Honda.

Foto: Honda

Pokud bude sériové auto alespoň z poloviny tak odvážné, máme se na co těšit!

Kabina sází na minimalismus, přes celou přístrojovou desku je natažený displej, prostřednictvím kterého se nejspíš bude ovládat drtivá většina funkcí. Za zmínku určitě stojí sportovní skořepinová sedadla, která mají v opěrkách zabudované displeje pro zadní cestující. Prim pochopitelně hrají udržitelné materiály všeho druhu.

Foto: Honda

Sedadla, volant a displeje. Interiér je nanejvýš minimalistický.

Druhým konceptem je Space-Hub, což je vlastně vize moderního rodinného minivanu. Ten láká především na skvělý výhled díky velkým proskleným plochám a rovněž prostornou, variabilní kabinu. O sériové produkci tohoto vozu se Honda zatím nezmiňuje, ale lze předpokládat, že některé designové prvky by si mohlo vypůjčit MPV Odyssey.

Naopak sériový sedan odvozený od konceptu Saloon budeme na cestách potkávat co nevidět. Honda říká, že produkční auto nabídne ve Spojených státech už za dva roky, později si má najít cestu také k evropským zákazníkům.

Líbí se vám moderní koncepty Hondy?
Ano, vypadají skvěle!
74 %
Neurazí, nenadchnou...
4,8 %
To je hrůza.
21,2 %
Celkem hlasovalo 2297 čtenářů.

Reklama

Načítám