Hlavní obsah

Boj o Evropu začal výtečně. Český tým Janík Motorsport veze z Balaton Parku poháry a porci bodů

Foto: Janík Motorsport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu vstoupil tým Janík Motorsport do letošní sezony TCR Eastern Europe. A vedl si skvěle, úřadující šampion Maťo Homola odjíždí z nového maďarského okruhu jako průběžný lídr soutěže.

Článek

První a třetí místo. Taková je bilance Maťa Homoly po prvním soutěžním víkendu v rámci TCR Eastern Europe. Úspěch českého týmu na nové maďarské dráze Balaton Park podtrhl jeho týmový parťák Adam Kout, který ve dvou závodech obsadil druhou a čtvrtou příčku.

Bylo to však nebývalé drama. Homola v sobotním závodě projel cílem až jako druhý, lídr Attila Bucsi si však vysloužil desetisekundový trest, který jej posunul za Homolu i jeho týmového kolegu Kouta.

V neděli se začínalo s otočeným pořadím, oba parťáci startovali vedle sebe z páté řady a solidně si zazávodili. Maťo získal sedm pozic a dojel třetí, Adam o jednu příčku za ním. „Už v prvním kole jsem vybojoval několik pozic. Držel jsem si velmi dobré tempo a nakonec z toho byla třetí příčka. Výborný start do šampionátu,“ pochvaloval si Maťo Homola, kterého povedené výsledky vyšvihly do čela soutěže. Adam Kout je hned za ním.

Foto: Janík Motorsport

Maťo Homola má po prvním soutěžním víkendu mnoho důvodů k úsměvu. Vede šampionát se ziskem 41 bodů, kolega Kout jich má čtyřiatřicet.

Se závodním speciálem Hyundai se seznamoval také Jiří Zbožínek, jeho ostrá premiéra však skončila v kačírku. „Byl to takový školní, nováčkovský víkend plný nových věcí včetně neznámé tratě. Už se těším na Red Bull Ring, který z předchozího seriálu dobře znám,“ řekl Zbožínek, jenž pro příště věří v lepší výsledek.

Letošní sezona TCR Eastern Europe pokračuje podniky na Red Bull Ringu, Slovakia Ringu, dále v Mostě a Brně, přičemž celý šampionát završí závody na Salzburgringu. Mostečtí fandové se na motoristickou podívanou mohou těšit o víkendu 3. a 4. srpna, v Brně se pojede 7. a 8. září. Celé sestavě Janíkovců držíme v honbě za úspěchy palce!

Související témata:
Načítám