Hlavní obsah

Úspěšný český tým Janík Motorsport hodlá sbírat úspěchy i virtuálně. V nové sezoně simracingu chtějí jeho jezdci na bednu

Foto: Janík Motorsport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozkročení závodního týmu Janík Motorsport napříč různými kategoriemi je opravdu veliké, ani tak se ale stáj nebojí další expanze. Tentokrát do světa nejdostupnějšího motorsportu.

Článek

Tým Vaška Janíka oznámil, že bude druhým rokem pokračovat v esportu, tedy virtuálních závodech na simulátorech, které si může vyzkoušet prakticky každý. Janík Motorsport čeká druhá sezona v šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP, kde pojede ve spolupráci s jezdci týmu JJ Racing Team.

Virtual GP je nejúspěšnější a nejdéle trvající soutěž simracingu na české scéně. Začínala jako skromná akcička několika nadšenců v roce 2015, kteří usedali do kokpitů virtuálních formulí ještě v době, než se esport stal tak populárním. Za tu dobu ušel šampionát obrovský kus cesty a svým pojetím a zpracováním se vypracoval na pozici české jedničky.

„Tyto závody jsou pro nás rozšířením týmových aktivit a jsem rád, že máme dva nové jezdce, kteří nás budou v tomto roce reprezentovat. Doufám, že naše výsledky proti loňskému roku posuneme zase trochu dopředu a budeme moci sahat po pódiových umístěních. A klukům chci popřát, ať se jim daří,“ komentoval pokračování ve virtuálních závodech šéf celého týmu Václav Janík.

Foto: Janík Motorsport

Mladé naděje týmu Janík Motorsport pro virtuální závody.

Barvy Janíkovců budou letos hájit Tomáš Hora a Petr Hermoch, oba nadšení závodníci, pro které byl ale reálný motorsport příliš drahou záležitostí. Proto jezdci zkusili štěstí právě v simracingu a rádi by další úspěchy sbírali právě v novém týmu. Cíl pro letošní rok? Oba si věří na top 5 mezi jezdci, svou stáj by pak rádi vyšvihli do nejlepší trojky.

Kalendář Mercedes-Benz Virtual GP 2024 letos čítá dvanáct závodů a proti reálnému soutěžení se liší ještě jednou zajímavostí. Zatímco první polovina sezony se jede s vozy Mercedes-AMG GT3 Evo, ve druhé se „přesedá“ do Super Formule SF23. Sezona odstartuje 12. března závodem v australském Mount Panorama a završí ji první listopadový víkend na japonské Suzuce.

Foto: Janík Motorsport

Vozy týmu mají pro druhou sezonu i nové barvy.

Coby mediální partner Janík Motorsport držíme celému týmu palce také na scéně virtuálního závodění! A stejně tak samotným klukům. Simracing už dávno není jen parta nadšenců za klávesnicemi, kteří krouží po okruhu. Pokud jste opravdu dobří, klidně vás esport může přiblížit k usednutí do opravdového závoďáku!

Reklama

Načítám