Hlavní obsah

BMW poodhaluje svůj elektrický luxusní sedan i7

Foto: BMW

BMW nyní ve švédském Arjeplogu v mrazivých podmínkách provádí závěrečný testovací program zaměřený na systémy pohonu a podvozku

Elektrický luxusní sedan i7 hodlá mnichovská automobilka představit až příští rok, ale už nyní nechává širokou veřejnost zlehka nahlédnout pod pokličku prostřednictvím maskovaných prototypů. Ty se v mrazivých podmínkách prohánějí na zasněžených silnicích švédského severu.

Článek

Hned na začátek si ukažme jeden přešlap německé automobilky. BMW v oficiální tiskové zprávě vydává model i7 za „první čistě elektrickou luxusní limuzínu“, což není pravda, protože na světě je již produkční verze Mercedesu-Benz EQS. Stojí přes tři miliony a už si tuto elektrickou verzi třídy S můžete objednat. Ostatně test tohoto elektromobilu najdete na stránkách Garáže již brzy.

Z fotografií, kde auto jede na sněhu bokem, je zřejmé, že ani zde tvůrci nezapomenou na onu pověstnou „radost z jízdy“, ovšem automobilka zatím k i7 publikovala jen kusé informace. Víme jen, že testy nastavení zavěšení kol, pružin, tlumičů probíhají ve švédském Arjeplogu, oblíbeném místě zimních jízdních zkoušek mnoha evropských automobilek.

Automobilka ještě prozradila, že vysokonapěťová baterie a systémy nabíjení vycházejí z páté generace technologie BMW eDrive, použité již v BMW iX. BMW i7, v praxi elektrická verze luxusního sedanu řady 7, se představí v průběhu příštího roku. S klasickou řadou 7 poháněnou spalovacími motory BMW nadále počítá, jakkoliv to v tiskové zprávě explicitně nezmiňuje.

Reklama

Načítám