Hlavní obsah

Nové Clio přijíždí na český trh s dieselem o výkonu 110 koní

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Facelift se nevyhnul ani čtvrté generaci Renaultu Clio. Přiváží s sebou diodové světlomety, kvalitnější kabinu a posílené motory. Nechybí ani kombi Grandtour, jehož cena začíná o 15.000 Kč výše, než v případě hatchbacku.

Článek

Renault inovuje svůj bestseller, modelovou řadu Clio. Během 26 let uplynulých od uvedení první generace bylo celosvětově prodáno více než 13 milionů těchto. Čtvrtá generace modelu Clio, uvedená na trh na podzim roku 2012, byla prvním nositelem nového vizuálního stylu značky Renault, který se od té doby stal společným poznávacím znakem všech modelů značky.

Nyní přichází na trh faceliftovaný model. Novinkou jsou Full LED světlomety LED Pure Vision s LED denním svícením Edge Lights a LED zadními svítilnami. Nový Renault Clio bude dostupný i ve čtyřech nových metalických barvách: Červená Intense, Šedá Titanium, Bílá Nacré, Modrá Iron. Interiér má být přepracovaný pro lepší kvalitu a budou chybět ani pakety GT Line, které obsahují i sportovní přední sedadla.

Nabídku motorů obohatí Energy TCe 120, přeplňovaný zážehový čtyřválec s výkonem 120 koní, a Energy dCi 110, přeplňovaná vznětová jednotka o objemu 1 461 ccm s výkonem 110k. Obě tyto motorizace jsou spojeny s manuální šestistupňovou převodovkou.

Nové Clio přichází na trh jako pětidveřový hatchback a také jako kombi s tradičním názvem Grandtour. Vrcholem modelové řady jsou pak sportovní verze R.S. a R.S. Trophy s výkonem 200 k, resp. 220 koní. Obě verze nesou na předním nárazníku nový charakteristický poznávací znak – přídavné světlomety R.S. VISION převzaté z koncepčního vozu R.S.16. Základní cena faceliftovaného Clia činí 234.900 Kč.

Reklama

Načítám