Hlavní obsah

Nová sezóna Top Gearu. Ukázka prozrazuje, že to bude dobré

Foto: Archiv Garáž.cz

Poslední dva roky se o své fanoušky přetahuje starý Top Gear v nové sestavě a nový Gran Tour ve staré sestavě. Názory na kvalitu a úroveň obou pořadu se různí, my sledujeme oba a teď na řadu přichází Top Gear.

Článek

Popravdě sezóna, ve které byl hlavním moderátorem Chris Evans nebyla dobrá. Proto taky musel hned po roce odejít. Zůstal však Matt LeBlanc a Rory Reid, ale především nejlepší současný motoristický novinář Chris Harris, díky kterému se do Top Gearu zase "vrátila" auta. A musíme uznat, že v této trojici už Top Gear nebyl špatný. Jasně chyběl tam ten pověstný vtip Jeremyho Clarksona, ale bylo to o autech a hlavně nebylo to nudné. Já navíc oceňuji schopnosti Harrise, který auta umí vodit jako naprostý mistr a nepotřebuje k tomu řidičský zástup, jako trio Clarkson, May a Hammond.

Naopak Gran Tour vlastně převzal styl Top Gearu. Je monstrózní, dostává se na úžasná místa, mají k dispozici ta nejlepší auta a vůbec, mohou si dělat, co chtějí. Bohužel se o autech moc nedozvíte, takže někdy je jejich díl dosti nudný. Teď se ale připravuje další série, už dvacátápátá, ve které opět vystupuje trio Reid, LeBlanc a Harris. První díl bude vysílán 25 února, zajímavý timing. Producentni si záměrně počkali na skončení Gran Touru, aby si navzájem nebrali diváky a nedocházelo k přímému srovnání.

Nicméně jeden z dalších trailerů ukazuje, že se máme zase na co těšit. Tedy alespoň z pohledu zajímavých aut, motorsportu a neskutečných jízdních zážitků. Mimo jiné také ukazuje, jaká auta v novém Top Gearu budou. Tedy kromě Alpine A110, která předminulý týden Harrisovi shořela ve francouzských Alpách.

Reklama

Načítám