Hlavní obsah

Nová generace korejského SUV Santa Fe vypadá skvěl

Foto: Archiv Garáž.cz

Hyundai Motor zveřejnil první fotografie nové generace modelu Santa Fe, která oslaví světovou premiéru v únoru 2018, široké veřejnosti se naživo představí na autosalónu v ženevě. Design exteriéru vypadá hodně dobře.

Článek

Největší osobní automobil společnosti reprezentuje dlouhou tradici modelů SUV značky Hyundai a naváže na globální úspěchy svých předchůdců. Čtvrtá generace modelu Santa Fe přichází se zajímavým designem exteriéru, který umocňují dvojité světlomety a kaskádovitá maska chladiče, jež je identifikačním znakem rodiny modelů SUV značky Hyundai. Po dlouhé době musíme uznat, že SUV značky Hyundai vypadá dobře a koukatelně. Následuje nedávno představený model Kona a opět se soustředí na nový poměr velké masky a uzoučkých světlometů, jak je u většiny aut nyní zvykem. Nicméně kresby, které se ukázaly prvního února slibovali o trochu více. Na nich vypadala nová generace Santa Fe dramatičtěji, měla širší postoj a působila agresivnějším dojmem. I tak jsme ale spokojeni.

Foto: Archiv Garáž.cz

Naopak interiér je lehkým zklamáním. Je tady posun směrem vpředu, protože se zbavil fluidních tvarů a má horizontální linie. Pořád však působí hodně komplikovaně. Nicméně na finální hodnocení si počkáme do Ženevy, kdy si do nového Santa Fe posadíme. Opět vám budeme přinášet tradiční videa s komentováním všech zásadních novinek. Nová generace modelu Santa Fe je vzhledem ke svým vnějším rozměrům ještě markantnější. Díky délce 4770 mm, šířce 1890 mm a delšímu rozvoru by měl také poskytovat více prostoru a komfortu cestujícím. Chybět nebude nejvyšší standard bezpečnosti.

Foto: Archiv Garáž.cz

Model Santa Fe je vybaven rozsáhlým souborem nejnovějších technologií Hyundai SmartSense v oblasti aktivní bezpečnosti. Hyundai tím zpřístupňuje vyspělou techniku ještě širšímu okruhu zákazníků. Santa Fe je prvním vozem Hyundai, který je vybavený asistentem pro prevenci kolizí s vozidly přijíždějícími ze stran při couvání. Při vyjíždění z míst se špatným výhledem upozorní systém řidiče na vozidla přibližující se ze strany, a také automaticky aktivuje brzdy. Asistent pro bezpečné vystupování zabrání nehodě krátkodobým uzamknutím dveří, pokud zaznamená vozidla, přijíždějící zezadu. Cestující tak mohou vystupovat z vozu bezpečněji. Podrobnější informace o nové generaci modelu Santa Fe budou zveřejněny během světové premiéry před výstavním debutem na Ženevském autosalonu v březnu 2018.

Reklama

Načítám