Hlavní obsah

Nejnovější BMW M5 bude krotit nejrychlejší motorkáře!

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka BMW je dlouholetým partnerem motocyklových závodů MotoGP, ve kterém startují ti nejlepší a nejrychlejší motorkáři světa. Každým rokem proto připravuje sportovní vůz, který krouží na začátku startovního pole. Teď přichází s novinkou.

Článek

V letošním roce se před startem každého závodu tří kategorií MotoGP ukázalo BMW M2. Nejmenší eMko uvedlo závodníky do zaváděcího kola a následně je doprovodilo do prvního závodního. Teď ale přišel čas na střídání stráží a příští rok se na startovní rošt seriálu MotoGP představí novinka v podobě BMW M5. Nová generace právě teď přichází na trh a mnichovská automobilka na uplynulé SEMA Autoshow předvedlo vylepšenou verzi Safety Caru. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Nová M5 bude revoluční. Kromě vyššího výkonu a špičkového podvozku, nabídne inovativní pohon všech kol, který si budete moci jedním stiskem tlačítka deaktivovat a M5 změnit na divokou zadokolku, podobně jako u konkurenčního Mercedesu-AMG E63 S 4MATIC+. Jenže M5, která se ukázala na SEMA Show bude ještě o kus lepší, protože dostala doplňkové díly z programu M Performance. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Když si odmyslíte ten šíleně křiklavý polep MotoGP, tak můžete na M5 vidět velké množství karbonových dílů, které jsou tradiční součástí M Performance. Je tu nové lízátko pod předním nárazníkem, karbonové prahy, karbonové ledvinky, ale také otvory pro vstup vzduchu v předním nárazníku. Z karbonu je také decentní lízátko na víku kufru, výraznější difuzor a pár drobných zkrášlujících detailů na celé karosérii. Nechybí sportovní výfuk s lepším zvukem. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Uvnitř jako první upoutají pozornost sportovní anatomické sedačky, které pocházejí z menšího BMW M4 limitované edice GTS. Části obložení interiéru jsou také z karbonu, který doplňuje kůže a alcantara. Z pohledu techniky zůstává BMW M5 Safety Car beze změn. Poprvé se naživo ukáže při posledním závodu MotoGP ve španělské Valencii. 

Reklama

Načítám