Hlavní obsah

Nejmenší Mercedes dostane luxusní interiér jako největší S!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes v příštím roce představí novou generaci hatchbacku nižší střední třídy. Jde o model A, který se jako maskovaný prototyp často prohání Českou republikou. Teď se objevily první fotky interiéru, který se blíží největšímu modelu S.

Článek

Áčko už to potřebovalo, protože současná generace je na trhu od roku 2012. Jde o generaci, která kompletně proměnila styl malých Mercedesů, zaměřující se na mladší zákazníky. Sportovní hatchback, kompaktní SUV a také sedan s praktickou variantou kombi dostanou výrazně přepracovaný vzhled, o kterém zatím nevíme vůbec nic. Prototyp, který byl několikrát zachycen v Praze byl velmi dobře zamaskován a jeho vzhled byl pozměněn tak, že není poznat, jak bude nová generace vypadat. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Teď se ale objevily první fotografie interiéru a ten přináší pozitivní pocity, protože půjde směrem k nejluxusnějším mercedesům. Popravdě model třídy A byl u Mercedesu na druhé koleji, co se týká kvality použitých plastů, zpracování i designu. Pořád ještě čerpal ze starších modelů a inspiraci si částečně bral ze supersportu SLS AMG. Teď bude všechno jinak a uvnitř áčka se budete cítit, jako v nejluxusnější vlajkově lodi třídy S nebo třídy E.

Foto: Archiv Garáž.cz

Klasický přístrojový štít nahradí velká podlouhlá dvojice tabletů o šířce 12,3 palců, na středovém tunelu bude úplně nový touch pad, volant bude úplně stejný jako v nejnovější verzi modelu S a ovládání sedačky se posune na výplně dveří. Už na první pohled je vidět, že by prim mělo hrát špičkové zpracování a kvalitní materiály. Díky tomu se model třídy A zařadí po bok těch větších a luxusnějších mercedesů. Velmi pěkné a povedené jsou výdechy ventilace a prostor okolo touchpadu je úplně nový. Jeho řešení zřejmě pak uvidíme u nových modelů mercedesu. 

Reklama

Načítám