Hlavní obsah

Nejlepší motoristický novinář málem uhořel v nové Alpině

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O incidentu, který se stal minulé pondělí, už asi víte. Ve francouzských alpách kompletně shořelo nové lehké kupé Alpine A110. Stalo se tak při natáčení reportáže pořadu Top Gear. Teď na povrch vyplavaly nové informace.

Článek

Za volantem seděl současný nejlepší motoristický novinář Chris Harris, který miluje motorsport a sportovní auta. Vedle sebe měl bývalého závodníka a majitele týmu F1 Jordan, Eddieho Jordana. Oba se proháněli po jedné z rychlostních zkoušek rally Monte Carlo, přesněji šlo o rychlostní zkoušku s pořadovým číslem 17, s další čtveřicí rallyových aut a natáčeli reportáž do jednoho z dílů pořadu Top Gear.

Těsně před koncem rychlé jízdy zjistili, že auto začalo hořet. Vůz odstavili u krajnice a rychle z něho vyskočili. Bohužel hasiči už nestihli hoříci Alpine A110 uhasit a zbyl z ní šrot. Vzhledem k tomu, že je základ vozu z hliníku, tak z něho vlastně skoro nic nezbylo. Šlo o předsériový kousek, který byl použit na prezentacích a pro novinářské účely. Ono také vozy s motorem uprostřed se hůře hasí a požár většinou zaregistrujete až když už je pozdě. Oběma mediálně známým osobnostem se nic nestalo, takže vše z pohledu zdraví dopadlo dobře. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka Renault teď zkoumá, co bylo příčinou požáru, ale můžeme spekulovat, že mohlo dojít k úniku oleje, který se mohl dostat na rožhavený výfuk. To bývá většinou hlavní příčinou požárů aut. Doufejme, že se podaří přijít na to, proč nová Alpine A110 začala hořet, protože sériové modely se ještě ke svým zákazníkům nedostaly.  

Zdroj: Topgear.com

Reklama

Načítám