Hlavní obsah

Ty nejlepší kvízy z naší Garáže

Foto: Hyundai

Mezi oblíbené texty na našem webu často patří různé kvízy. Každý si čas od času rád otestuje své znalosti, paměť i intuici a na sociálních sítích se pak pochlubí výsledkem.

Článek

Nyní vám přinášíme výběr těch nejlepších a nejoblíbenějších kvízů, které na našem webu vznikly. Pochlubte se finálním skóre! Ale varujeme, není to nic pro sváteční řidiče.

Otázky z autoškoly

Začněme zostra. Ať už máte řidičák z dob Československa, nebo vám inkoust na „papírech“ ještě nezaschl, vědět, kolik se má jet přes železniční přejezd, by měl každý správný šofér. Otestujte se, kolik jste toho od dob autoškoly zapomněli.

Podle ministerstva dopravy má v Česku řidičské oprávnění přes šest milionů lidí. To znamená minimálně šest milionů závěrečných jízd s instruktorem, předností zprava, kontrolování všech zrcátek a správných úchopů volantu na „za deset dvě“. Nyní máte šanci šesti milionům Čechu předvést, že jste králi silnic právě vy. Povedl se vám náš kvíz?

Všeobecný přehled o automobilkách

A jedeme dál. Čím, kromě vozů, byla známá značka Saab? Tušíte? A kolikáté narozeniny letos oslaví Dacia, si troufnete uhodnout? Vyzkoušejte si náš kvíz obecných znalostí ze světa výrobců automobilů.

Jedna z otázek je na výkon nejsilnější škodovky v Česku. Kolik koní má pod kapotou ta vaše?

Poznáte automobilku podle symbolu?

Vzpomenete si na notoricky známý znak značky Mercedes-Benz? Tak určitě... Ale co třeba takový Rolls-Royce? Vyzkoušejte si náš kvíz se symboly těch známých, ale i těch méně obvyklých vozů.

Je pravda, že většinu aut s elegantní soškou na čumáku si domů jen tak nepořídíme.

Dokážete odhadnout motorizaci podle obrázku auta?

Tenhle test bude spíš na vaši intuici. Poznáte, který ze zobrazených strojů má pod kapotou 365 koní? Který automobil neseženete ve verzi se vznětovým motorem?

Nic pro začátečníky. Jen zkušený motorista uhodl, jaké z vyobrazených cestovních SUV má 10rychlostní automat.

Poznáte slavná filmová auta?

Nyní přijde na řadu odpočinková záležitost. Nechceme vědět, kdo je váš nejoblíbenější agent s povolením zabíjet, ale vzpomenete si, v jaké bondovce se agent Jejího Veličenstva vozil v ikonickém Aston Martin DB5?

Bonda máte nakoukaného? Dobrá, ale uhodli jste, v jakém seriálu uměl Pontiac Firebird mluvit?

Pravidla pro jízdu v zimě

Nyní jeden testík, který nám za pár měsíců přijde vhod. Až zase začne mrznout, bude určitě dobré vědět, jaká je nařízená hloubka dezénu na zimních pneumatikách a proč jsou některé sloupky u silnice modré.

Ani ledové osvěžení v podobě otázek na zimní naftu nám ale nedovolí povolit v náloži otázek!

Historie Škoda Auto

Co vlastně víme o značce Škoda Auto? Kdo byli zakladatelé si vzpomeneme, ale kdy skončila výroba modelu Škoda Octavia 1? Tyto a další zapeklité otázky najedete v našel kvízu

A to byl poslední kvíz. Tak se pochlubte. Kolik bodů jste z celkových 81 dostali vy? Ti nejúspěšnější se dozví, na kolikátý pokus udělal autor tohoto textu řidičák.

Reklama

Načítám