Hlavní obsah

Nejdražší švédský supersport umřel na Ringu

Foto: Archiv Garáž.cz

Máme tady další velký crash z legendárního Nürburgringu. Tentokrát ale hodně drahý, protože tam skočil jeden ze sedmy vyrobených Koenigseggů One:1. Šlo o testování hypersportu za účelem zajetí nejrychlejšího kola právě na legendární trati.

Článek

A rána to byla masivní, protože se zmiňovaný Koenigsegg dostal až za svodidla. Bylo to v nájezdu do esíčka Adenaeur Forst. Zřejmě byl příliš ambiciózní v nájezdu do první levé a nebo to dal příliš agresivně přes obrubníky. Na jedné z fotek jsou pak vidět pouze čáry od brzdění a pak ohnutá svodidla. Pak přišel náraz do svodidel, které auto vymrštili až za samotná svodidla. 

Auto bylo hodně zničené. Veškerá energie z nárazu šla do levé přední části a boku. Výsledkem je kompletně zničená přední část, prasklé čelní okno, utržené levé kolo a také poničená zadní část, kde ještě došlo k menšímu požáru. Řidič vyvázl z nehody bez zranění i přesto, že byl odvezen do nemocnice. Šlo o běžnou kontrolu. Koenigsegg ale s testováním neskončil a vytáhl na trať další kousek a pokračoval v útoku na nejlepší čas. Uvidíme s čím se zanedlouho vytáhnou.  

Zdroj: motor1.com

Reklama

Načítám