Hlavní obsah

Natáčení The Grand Tour zrušeno kvůli hrozbě terorismu

Foto: Amazon/The Grand Tour

Clarkson, Hammond a May

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být slavným moderátorem, mít vlastní a velmi úspěšný pořad a tisíce příznivců, to všechno zní jako dobrá a lákavá náplň života. Ale jen do chvíle, než vám dojde, že všechna ta sláva s sebou nese i řadu ne tak příjemných aspektů. Jeden z nich okusilo i trio Clarkson, Hammond a May, kteří byli nuceni zrušit natáčení jednoho ze speciálních dílů.

Článek

Když byl Clarkson před pár lety odejit z BBC a z pořadu Top Gear, divákům bylo jasné, že to pro britský legendární pořad nemůže dopadnout moc dobře. A když s Clarksonem odešli Hammond a May, bylo už jasné, že se budou dít velké věci. Také že děly a vlastně stále dějí. Top Gear se až do dnešních dnů trochu trápí, hledá moderátory a ztrácí diváky. Clarkson, Hammond a May oproti tomu vedou svou novou show pod křídly amerického Amazonu, který je štědře dotuje, a tak mohou vymýšlet opravdu velkolepé závody, výlety a ukazovat nám ta nejlepší auta světa. Ovšem ukázalo se, že i Amazon a The Grand Tour mají své limity.

Ne, nespočívají ve financích, nejsou ani v možnostech moderátorů. Jsou bohužel v dnešním trochu smutném, a v tomto ohledu velmi zvráceném světě. The Grand Tour plánovala přinést divákům speciální díl, během kterého se mělo moderátorské trio vydat na cestu ze Saúdské Arábie do egyptské Káhiry. Měla to být cesta plná písku, horka a divokého dobrodružství, ze které ale muselo sejít. Clarkson se ve svém tradičním sloupku v novinách Sunday Times přiznal, že cesta musela být zrušena z důvodu vysoké pravděpodobnosti teroristického útoku. Ani Egypt, a už vůbec Saúdská Arábie nejsou zrovna dvakrát bezpečná místa, ačkoliv se tvrdí, že pokud dodržujete přísná bezpečnostní pravidla, nemá se vám co stát.

Jenomže Clarkson se svými kumpány jsou známí po celém světě, tedy i v těchto končinách. A případní teroristé by útok na ně mohli vnímat jako způsob, jak na sebe co nejvíce upozornit. Prostě nežijeme v lehké době. Clarkson pak se suchým a sobě vlastním humorem ve sloupku poznamenal, že se velmi těšil, protože to mohla a měla být skvělá výprava. Nicméně vzhledem k tomu, že by při cestě museli překročit Sinajský poloostrov, byla by kvůli přítomnosti ISIS slušná pravděpodobnost, že by cestou přišli o hlavu. Ačkoliv se prý rádi vydávají na místa, kam jiné motoristické pořady nikdy nevyjedou, raději prý zůstali smrdět v britském Slough.

Krok je to zcela pochopitelný, ačkoliv bude zajímavé sledovat, jak se Clarkson a vlastně celá produkce pořadu s hrozícími teroristickými útoky v jistých končinách popasují. Nová série The Grand Tour má totiž nabídnout jen speciály z cest, protože produkce po domluvě s moderátory zcela zrušila tu část pořadu, která se odehrávala ve studiu. Trio skvělých moderátorů a showmanů už ale bylo skoro všude. A kde nebylo, tam hrozí podobné problémy. Takže sledovat vývoj nové série The Grand Tour bude i z tohoto hlediska nesmírně zajímavé.

Reklama

Načítám