Hlavní obsah

Nástupce Toyoty GT86 se ukazuje jako koncept GR HV Sports!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyli jste si jisti, jestli Toyota nabídne i druhou generaci modelu GT86, tedy malého, čistě řidičského kupé pro nadšence? Tak tady je další nápověda, že tohle auto vážně vznikne. Nyní se totiž představil jeho koncept.

Článek

Řekněme si to narovinu, tohle auto asi není úplně nejhezčí na světě. Černá matná sluší máločemu a čelní světlomety ve schůdcích působí tak trochu divně. Nicméně záď je patřičně agresivní a hlavně, z boku jsou vidět linie auta, které máme velmi rádi, tedy Toyoty GT86. Vše nasvědčuje tomu, že tento koncept GR HV Sports je předobrazem druhé generace malého sportovního kupé. V tomto případě jde navíc o targu, tedy auto má odnímatelný panel střechy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ono GR v názvu konceptu odkazuje na nově vyvinutou divizi Gazoo Racing, která nám již přinesla pořádně ostrý Yaris. Design tohoto modelu je údajně inspirovaný závodním vozem TS050 Hybrid. Zdá se však, že koncept je stále založen na současné generaci GT86 - naznačovaly by to rozměry i boční tvary vozu. Rozhodně pak jde o auto s motorem vepředu a pohonem zadních kol, byť další motor je pravděpodobně vzadu. Vůz se startuje cool tlačítkem na hlavici řadicí páky, na výběr pak je mezi automatem a šestistupňovým manuálem. Zdá se ovšem, že můžete mít obojí najednou - vůz má jak řadicí páku, tak tlačítka PRND. Pokud to tak opravdu je, pak se jedná o velmi unikátní řešení. Přesto se tedy jedná o hybrid, ačkoliv přesné údaje o pohonné jednotce nejsou známy. Světovou premiéru bude tento koncept mít na autosalonu v Tokiu v druhé polovině tohoto měsíce.

Reklama

Načítám