Hlavní obsah

Na Ringu o víkendu ukradli vzácný Mercedes 300 SL Gullwing

Foto: Facebook.com/remidargegenphoto

Mercedes SL 300 Gullwing se běžně prodává za 35 až 40 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle není úplně obyčejná krádež, ale velká akce, nespíš na zakázku ve stylu filmu 60 sekund. Z hotelového parkoviště na Nordschleife totiž zmizel starý Mercedes 300 SL Gullwing!

Článek

Vzpomínáte si, jak jsme vás ve čtvrtek zvali na jednu z největší veteránských akcí v Evropě, na závody veteránů Oldtimer-Grand-Prix? Tak na téhle velké akci byl v noci 11. srpna ukraden tenhle vzácný Mercedes 300 SL Gullwing z roku 1955, jehož cena se pohybuje od 35 do 40 milionů korun. Auto přitom majitel zaparkoval před luxusním hotelem Dorint, který je přímo u závodní dráhy, a nejspíš ho ani ve snu nenapadlo, že by se s ním už nemusel setkat.

Černý starý mercedes s hnědým interiérem, vzhůru výklopnými dveřmi a bočními výfuky je přitom unikátním kouskem sám o sobě, má výrobní číslo 198040 5500434 a až na pár oděrek na střeše byl v perfektním stavu.

Policie i majitel předpokládají, že šlo o krádež na zakázku. Podobné auto je ale veřejně neprodejné a nedá se zlegalizovat, takže buď skončí v soukromé sbírce jako nepojízdný exemplář, nebo na náhradní díly.

Reklama

Načítám