Hlavní obsah

Na pohled stará Corvetta s moderní technikou

Foto: CR Coachworks

Chtěli byste staré auto, které jezdí jako nové? Možná by bylo řešením koupit nové a předělat jej, aby vypadalo jako staré. Taková je i tahle Corvetta, kterou nyní prodává jako ojetou jeden dealer BMW.

Článek

Pokud máte rádi stará auta a máte s nimi zkušenosti, jistě víte, že jezdit s takovými stroji je silný zážitek, a to v obou smyslech toho slova. Má to své příjemné aspekty, ale bohužel i negativa. Například účinek brzd často není takový, na jaký jste zvyklí z moderního auta, tenké gumy nemají vždy dost adheze a také výkon leckdy znamená, že si na předjíždění netroufnete ani se sporťákem. On se vývoj totiž posunul za ty desítky let hodně vpřed.

Všechny tyto věci vám může vyřešit restmod, tedy zástavba moderních komponentů do starého auta. Zní to dobře, ale někomu to nestačí. A tak se občas rodí repliky a jiné stavby, které mají připomínat staré automobily. Jedna taková přestavba je nyní na prodej a na první pohled si řeknete, že to je krásná Corvetta Sting Ray generace C2. Na ten druhý se ale zarazíte, protože proporce nesedí. Jde totiž auto, které vám umožní užít si křivky inspirované tím nádherným tvarem z šedesátých let, ale přitom se neochudit o všechny výdobytky moderního komfortu. Pod tím vším je totiž moderní Corvetta C6.

Přestavbu provedli u CR Coachworks. Celá karoserie je nově postavená z karbonu ale inspirovaná tvarem staré generace C2. Pochopitelně ale musejí být odchylky v proporcích, protože moderní americké placky oproti těm starým přeci jen vyrostly. Dle sloganu se firma specializuje na zachování dědictví ducha a tradice starších modelů Corvetty. I přes ty změny je zde tvar staré verze dobře rozpoznatelný a nepostrádám žádnou typickou křivku ani klasická výklopná světla. Divím se, že to ještě nenapadlo někoho u nás a nedělá moderní repliky staré Felicie nebo Tatraplánu.

Reklama

Načítám