Hlavní obsah

Na Nordschleife se možná o rekord perou Porsche a McLaren

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Zeleném pekle je v posledních týdnech zatraceně živo. Před pár dny se tu objevil soukromý McLaren P1 LM s Kennym Bräckem za volantem. A teď po slavné trati krouží Porsche 918 Spyder s paketem Weissach.

Článek

Porsche okamžitě nabídlo na dotazy novinářů univerzální odpověď - jedná se o běžné testování nových aerodynamických prvků a know-how pro odlišný model. Ano, může to tak být... všechno to může být jedna velká náhoda. Ačkoliv Porsche muselo uhnout koncernovému příbuznému, když Huracán Performante zajel fantastický čas 6:52, pořád zůstává nejrychlejším hybridem na Severní smyčce. Ani LaFerrari, ani McLarenu P1 se nepovedlo jeho 6:57 vyrovnat či trumfnout. To ale možná nebude platit dlouho. Řeč je právě o zmiňovaném McLarenu P1 LM.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jde v podstatě o silniční verzi GTR, které se postavilo pouhých šest kusů. Jeden z nich vlastní i Dean Lanzante, majitel závodní stáje a velký fanoušek automobilky. Právě jeho P1 LM loni na Goodwoodu zajelo nejrychlejší čas vůbec a Lanzante při té příležitosti slíbil, že pokud to podmínky dovolí, vydá se s ním i na Nordschleife. A právě to se koncem dubna stalo - rovnou s šampionem Indy 500 Kennym Bräckem, který rozhodně astronomicky drahý vůz nešetřil. Že by se snad McLarenu povedlo trumfnout jak Porsche, tak Lamborghini? P1 LM na to rozhodně potenciál má, je to v zásadě závodnička, převlečená za silničku jen díky několika razítkům. A možná dokonce McLaren už rekord zajel a jenom čeká na vhodný okamžik, kdy rekord zveřejnit. Pak by dávalo smysl, že Porsche vyslalo na Nordschleife znovu svou nejlepší zbraň a chce si prvenství pojistit. Nahnat pět sekund na Huracán Performante není snadné, ale ani nemožné. A navíc by se tím vyvrátily fámy o tom, že si Lamborghini svůj rekordní čas trochu přibarvilo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Spekulace, samé spekulace. McLarenu P1 jsme se dlouho posmívali, že si troufal na pokoření sedmiminutové hranice a nakonec skutek utek. Tak uvidíme, kdo se bude smát naposled.

Reklama

Načítám