Hlavní obsah

Na letošní Pebble Beach zářilo hlavně Lamborghini a BMW

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší americký Concours d’Elegance odstartoval koncem minulého týdne a opět ve velkém stylu. Nemohly chybět ty nejexkluzivnější legendy, ale sté kulatiny tu pár značek oslavilo krásnými koncepty.

Článek

Pebble Beach je vždycky důležitou událostí, bez ohledu na to, zda někdo slaví nebo ne, ale letos se ta stovka sešla zrovna u BMW a Lamborghini, kde je v obou případech skutečně na co koukat. Proto se na trávníku vedle slovůtných legend objevily i BMW Art Cars, velký zástup Lamborghini Miura, ale také koncepty Turbomeister nebo Centenario Roadster. Zatímco ten první je pouze přemalovanou poctou 2002 Turbo, šíleně nastajlované Centenario je k mání, i když za skandální cenovku dvou milionů EUR bez daně. Pokud jste to ale doteď nevěděli, tak můžete být klidní - všechny exempláře už jsou dávno rozebrány.

Foto: Archiv Garáž.cz

Náplastí na vaše rozhořčení budiž alespoň pár obrázků z Kalifornie, kde se oslava automobilové historie teprve rozbíhá. Po promenádě na pažitu slavného golfového hřiště totiž budou následovat aukce, spanilé jízdy veteránů na okruhu Laguna Seca a spousta dalšího. 

Reklama

Načítám